Spring til indhold

Være- og hellesteder

Områdefornyelsen i Bolbro handler om mere end fornyelse af steder i bydelen. Der er også afsat godt 5 millioner kroner til kulturelle, sociale og sundhedsfremmende aktiviteter i Bolbro, bl.a. til være- og hellesteder til socialt udsatte.

Bolbro har en bred beboersammensætning, og der er en del socialt udsatte, som har brug for fristeder, i ly for vejret og i helle for de, der er efter dem. En del af de tidligere benyttede byrum og bagsider i Bolbro er forsvundet i forbindelse med anlæggelse af letbanen og den øvrige byudvikling. Mange af de udsatte beboere gør brug af væresteder og behandlingstilbud i Odense bymidte, og det skal undersøges, om der er brug for at supplere de lokale tilbud både i forhold til værested, behandling og sundhedsfremme. Vi trækker på erfaringerne fra områdefornyelsen på Østerbro, og aktiviteterne koordineres og udvikles i samarbejde med de eksisterende lokale tilbud, fx værestedet Mælkevejen, sociale myndigheder, boligforeninger, frivillige initiativer m.fl.

 

Mangfoldigheden er et af Bolbros aktiver, og der er enighed om, at der skal være plads til alle uanset levevilkår. Der er derfor afsat penge til at forbedre byrum og væresteder for socialt udsatte.

 

Nyt hellested indviet

Mandag den 17. august 2020 blev det nye hellested i Bolbro indviet af by- og kulturrådmand Jane Jegind og beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro. Hellestedet ligger på Richard Møller Nielsens Plads mellem Rømersvej og Stadionvej 45. Find vej til hellestedet med Odense Rundt

 

Se indslag på TV2 Fyn fra indvielsen

 

Læs artikel i Fyens Stiftstidende om indvielsen

 

Det nye hellested i Bolbro

By- og Kulturforvaltningen