Spring til indhold

Ny park for unge

Omdannelsen af den tidligere legeplads til en park for områdets unge er afsluttet.

Syd for Middelfartvej mellem Stadionvej og Roesskovsvej, bag Bolbro Kirke og de tre børnehuse lå et trekantet grønt område med slidte fodboldmål og en legeplads til mindre børn. Med input og ideer fra unge i Bolbro er området nu blevet forvandlet til en helt ny park, målrettet Bolbros unge.

Parken er blevet gjort mere lys og inviterende med oplyste tværgående stier, oplyste siddemiljøer og færre store træer. Der er blevet opsat hængekøjer, guldlygtepæle, selfie-vægge og ikke mindst en kæmpe disko-kugle, der kan styres via ens egen smartphone. Den gamle parkeringsplads ved parken er også blevet lukket og vil med jævne mellemrum have besøg af forskellige food-trucks, der skal være med til at skabe liv på pladsen.  

Målet med parken har været at skabe et byrum, hvor bydelens unge har lyst til at hænge ud efter skole, i weekender og ferier. Samtidig er der skabt nye rammer der kan styrke og fremme fællesskabet og aktiviteter i mindre grupper.   

 

Parken mangler at få et navn! Nedlukningen under corona-krisen har udskudt denne sidste ting, der mangler at komme på plads for parken. 

 

Se billeder af den nye park for unge på @ditbolbro på Instagram 

 

Følg hele områdefornyelsesprojektet på Facebook

 

Find vej til pladsen med Odense Rundt

 

Den nye park blev officielt indviet torsdag den 5. december 2019 med musik, selfie-gejl og foodtrucks. Se et sammendrag fra festen her:

 

Kunstværker CONNECT, den karakteristiske diskokugle, der svæver hen over parken, kan du selv connecte med. Find CONNECT på bluetooth på din mobil, og afspil din egen musik under kuglen. Hør kunstneren Christian Elovara Dinesen fortælle om kunstværket her:

 

By- og Kulturforvaltningen