Kort til alt - bymidteindsats

Kort til alt er en indsats for at tiltrække borgere til bymidten, som på grund af byens transformation oplever midtbyen som svært tilgængelig. .

Kort til alt er Bymidtesamarbejdets indsats for at synliggøre over for borgerne i forstæderne, hvordan bymidten fortsat er tilgængelig, selvom byen ombygges, og veje ensrettes.

 

Korte afstande til bymidten

Kender man vejen ind til bymidten, er Odense dog stadig en storby, som har meget korte transporttider sammenlignet med andre byer som Århus og København. 

Taler man om afstanden fra parkeringspladser til, hvor man har sit ærinde, har Odense også korte gå-tider.

Her er er der sjældent tale om mere end 10 minutter, mens man i Århus og København gerne går henholdsvis 15 og 30 minutter fra parkeringsplads til ens ærinde.

 

Kort til alt-kampagnens formål

Odense er midt i en kæmpe transformation. Vi bygger byen om, lukker veje midlertidigt og permanent. De mange forandringer præger bybilledet, og man skal vælge nye veje til bymidten. 

Det kan virke uoverskueligt og bøvlet. Men sådan behøver oplevelsen ikke nødvendigvis at være. For der er stadig kort til alt i Odense sammenlignet med andre storbyer. 

Derfor vil vi gøre op med det mentale bykort af Odense som bøvlet og uoverskuelig. 

Det sker ved at servicere og vejlede borgerne i håb om at skabe et nyt indre bykort af Odense. Vi vil anvise veje ind og ud af Odense fra de centrale indfaldsveje til byen – og vi vil vise borgerne, hvor de bedst og mest bekvemt parkerer bilen i forhold til, hvor de kommer fra. 

Når borgerne er kommet ud af bilen og færdes i bymidten vil vi vise borgerne, at det er lettere at gå rundt til pejlemærker (spisesteder, oplevelser med mere) end at flytte bilen til et nyt parkeringshus – for der er kort til alt – også på gå-ben - i Danmarks nye storby.

 

Hvem står bag Bymidtesamarbejdet

Bymidtesamarbejdet består af Odense Kommune, Odense Cityforening, Lindegaard Poulsen, City Huset, Barfoed Group og Jysk Fynske Medier.

Opdateret 31-10-2018

Borgmesterforvaltningen