Nyt om byggeriet af Det ny H.C. Andersens Hus

Odense Kommune skal bygge Det ny H.C. Andersens Hus. Herunder kan du følge med i stort og småt fra byggeriet.

Det ny H.C. Andersens Hus - haven
Kontaktperson

Kontaktperson

Johanne Schrøder Baggesen

Tlf. 24 88 19 13
Mail: nyhca@odense.dk

November 2018

 • Næste skridt i arbejdet med det Ny H.C. Andersens Hus er at få lavet byggegruben. Det er populært sagt kældervæggene. Udgravning og støbning af kældervægge foregår på en anderledes og mere nænsom måde end normalt. Se mere om metoden i dokumentet.

September 2018

 • Nedrivning af museumsbygningerne forløber planmæssigt. Få et overblik med vores webkamera

Juni 2018

 • Onsdag den 27. juni åbner hele Hans Jensens Stræde for fodgængere. Nu kan man for første gang siden anlæggelsen af Thomas B. Thriges Gade gå uhindret fra den ene ende af Hans Jensens Stræde til den anden. Ruten mellem den østlige og vestlige side af bymidten bliver dermed kortere og mere overskuelig. Når strædet åbner, kan man stå i Nørregade og se H. C. Andersen Kvarteret. Se mere på Fra Gade til Bys hjemmeside.

Maj 2018

 • Passagen gennem Lotzes Have har tidligere været afspærret midlertidigt i forbindelse med fældningen af havens store træer. Fra tirsdag den 22. maj 2018 bliver afspærringen permanent, indtil vi slår dørene op til det ny museum i slutningen af 2020. Det sker af hensyn til fodgængernes sikkerhed. Der sættes vejvisningsskilte op i området.
   

April 2018

 • 19. april: tre store træer fældes i Lotzes Have. Træstammerne bliver genbrugt af en lokal kunstner. De øvrige træer og buske bliver fældet, når byggepladsen bliver etableret.

 • Vi har fået opsat et web kamera, der skal filme byggeriet af Det ny H.C. Andersens Hus. Vi supplerer med dronebilleder af haven. De første dronebilleder bliver forventeligt taget den 17. april.

 • Den 26. maj åbner "Elverhøj" i Nyborgladen i Møntergården. Nyborgladen bliver Børnekulturhusets hjem fra 2018 og frem til Det Ny H.C. Andersens Hus åbner i 2020. 

  Børnekulturhuset har valgt at sætte "Elverhøj" op i de smukke rammer i den gamle Nyborglade på Møntergården. Inde i "Elverhøj" vil børnene finde scenografiske rum til teaterleg, udklædning, fortælling og fordybelse. På den måde får de lov at træde inden for i den underjordiske hemmelige verden og opleve, hvordan vores nutidskultur har rødder i fortiden.

  Følg med på Børnekulturhuset Fyrtøjets Facebookside for flere oplysninger om åbningen.

 

Januar 2018

 • Den 20. januar åbner et nyt H.C. Andersens Museum i Claus Bergs Gade 11. Det bliver markeret med en festlig åbning, og alle er velkomne. Så kig forbi lørdag den 20. januar kl. 10. 

  Læs mere på museets hjemmeside

December 2017

 • Torsdag den 14. december vil der bliver foretaget boringer for klassificering af jorden i Lotzes Have i tidsrummet kl. 8-16. Boringerne vil blive foretaget af en traktor med påmonteret boresnegl og forventes ikke at give nævneværdige lydgener.

 

November 2017

 • Den 18.11 er det muligt at købe stauderne fra Lotzes Have. Det er FDF-spejderne, der står bag salget, og overskuddet går til deres arbejde med børn og unge. Staudesalget finder sted kl. 11-14. Man skal selv grave stauderne op. En pose koster 50 kr.
 • Flytning af genstande og inventar fra både H.C. Andersens Hus og Fyrtøjet sker fra mandag den 6. november. I den forbindelse bliver græsplænen indhegnet i Lotzes Have, så lastbiler og containere kan stå ugenert her. Der er stadig passage gennem haven.
 • Den 7. november er der nabomøde for de nærmeste naboer og erhverv. Se præsentation fra mødet.

Oktober 2017

 • H.C. Andersens Hus lukker, når den sidste gæst forlader museet den 31. oktober 2017. Fyrtøjet lukker samtidigt. Begge museer flytter til midlertidige adresser: H.C. Andersens Hus flytter til Claus Bergs Gade 11, mens Fyrtøjet flytter til lokaler i Møntergården.

Opdateret 06-11-2018

By- og Kulturforvaltningen