Spring til indhold

Meditation i naturen

Få inspiration til en øget følelse af ro i en travl hverdag.

Odense Kommune har i samarbejde med Svend Trier, der er meditationslærer, foredragsholder, forfatter samt leder af Quantum Seminars,.kabt rammer for afstresning i naturen gennem øvelser.
 

Med udgangspunkt i Svend Triers mangeårige viden og kommunens ønske om at øge borgernes sundhed, har samarbejdet indtil videre resulteret i:

  • 5 korte film, der kan ses her på kommunens hjemmeside
  • Lydfiler i mp3-format med en komplet vejledning i 5 specielt udvalgte øvelser 
  • Trin-for-trin tekstvejledning i forskellige afstressende og meditative øvelser, som du kan printe ud og tage med til dit ynglingssted
  • Et kort med en markering af forskellige udvalgte steder, hvor det er oplagt at bruge 5-10 minutter til afstresning i en ellers travl hver dag
  • Folderen ”Stress af i naturen” som indeholder lettere forkortede udgaver af øvelserne på denne side
  • Et kort med en markering af forskellige udvalgte steder, hvor det er oplagt at bruge 5-10 minutter til afstresning i en ellers travl hver dag
  • Offentlige stress-af arrangementer, hvoraf det første blev afholdt 3. september 2011. 

Tag øvelserne med i ud i naturen


Download folderen ”Stress af i naturen”, som indeholder lettere forkortede udgaver af øvelserne på denne side. Når man kommer til sit ynglingssted i naturen, kan man tage den op af lommen og afprøve den af de 5 øvelser, der tiltaler én mest.


Facebook


Der findes desuden en facebookgruppe kaldet 'Stress af i naturen', som man bedst finder ved at søge i facebook med søgeordene "stress af odense".

Vi er ikke kun afhængige af naturen for vores fysiske overlevelse. Vi behøver også naturen til at vise os vejen hjem, vejen ud af vores eget sinds fængsel… Vi har glemt, hvad klipper, planter og dyr stadig ved. Vi har glemt, hvad det vil sige at være stille, at være os selv, at være, hvor livet er: her og nu.
– Eckhart Tolle.  

 

 

By- og Kulturforvaltningen