Spring til indhold

Kultur på Recept

Kultur på Recept: Til borgere, der har mild til moderat stress, angst eller depression. Tilbuddet er også for dem, der savner et fællesskab.

Hvad er Kultur på Recept?

Kultur på Recept er et frivilligt kultur- og naturforløb, hvor deltagerne får mulighed for at opleve og være en del af nye kulturaktiviteter. Det er et 8-ugers kultur- og naturforløb, hvor man sammen med en gruppe på ca. 10 andre oplever og deltager aktivt i aktiviteter indenfor billedkunst, fortælling, musik og natur.

 

Gruppen mødes i 2 timer 2 gange om ugen. Man bliver en del af et fællesskab, hvor man mødes for f.eks. at lytte til og skabe fortællinger, spille og synge sammen og lære om et kunstværk og måske skabe et selv.

 

Deltagelse i sådanne forløb har vist at have dokumenteret effekt på den mentale sundhed ved bl.a. at forbedre livskvalitet, trivsel, rehabilitering og handlekraft hos deltagerne.

 

Kultur på Recept er for borgere, der:

  • er mellem 31-65 år
  • bor i Odense Kommune
  • har mild til moderat stress, angst, depression eller savner et fællesskab
  • er motiveret for at deltage i forløbet

Hvordan tilmelder man sig?

Du skal kontakte din kulturkoordinator, som vil hjælpe dig med at finde ud af, om du kan komme på et hold, hvornår og hvordan.

 

Når man er tilmeldt et forløb

Når du er tilmeldt, vil din kulturkoordinator kontakte dig på telefon. Kulturkoordinatoren vil fortælle mere om forløbet, og du får udleveret en plan for dit forløb med datoer, mødesteder og tidspunkter. Du behøver ikke have forhåndskendskab eller nogen forudsætninger for at deltage i Kultur på Recept-forløbet.

 

Kulturkoordinatoren og kultur- og naturformidlerne vil føre deltagerne trygt igennem forløbet.

Læs mere om Kultur på recept

 

By- og Kulturforvaltningen