Spring til indhold

Ildsjæleprisen 2008

.

Landsforeningen for udbrændte vinder Odenses Ildsjælepris

Ildsjæleprisen 2008 overrækkes til Landsforeningen for udbrændte
Næstformand Pia Vejlgaard Jørgensen fra Foreningen for udbrændte, får overrakt Ildsjæleprisen 2008 af Socialcentrets chef Susanne Kvolsgaard.


Det blev en temmelig ny og for mange måske ukendt forening – Landsforeningen for udbrændte – der løb af med Odense Kommunes Ildsjælepris på Frivillighedens Dag den 9. oktober 2008.

 

Landsforeningen for udbrændte blev startet for omkring 1 år siden af folk, som på deres egen krop har mærket, hvordan det er, at brænde ud. Nu arbejder de på at hjælpe andre i samme situation og på at udbrede kendskabet til tilstanden.

Da rådmand Erik Simonsen, Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen, skulle motivere valget af lige præcis Landsforeningen for udbrændte til årets Ildsjælepris, pegede han blandt andet på 2 ting:

  • Foreningen skaber synlighed og åbenhed omkring en relativt ny og på mange måder tabubelagt samfundsproblematik.
  • De frivillige i Landsforeningen for udbrændte har valgt at rådføre sig med et præsidium af fagprofessionelle og kendte personer. Det er en spændende måde at synliggøre kvaliteten og værdien af frivilligt socialt arbejde på.
Læs mere i Ildsjæleposten 2008 (pdf 13mb) om, hvad der skete på Frivillighedens Dag den 9. oktober.

Hvad er Ildsjæleprisen?

 

Ildsjæleprisen består af en femarmet lysestage og en skulptur, et såkaldt ”solansigt”. Prisen er lavet af den kendte kunstner Jens Galschiøtt og oprindelig fremstillet til FN’s frivillighedsår i 2001.

Ildsjæleprisen bliver hvert år uddelt på det, der kaldes ”Frivillighedens Dag”. En dag, hvor repræsentanter fra Odenses frivillige sociale foreninger mødes med forskellige kommunale råd og politikere for at netværke og debattere på kryds og tværs.

Læs mere om selve Ildsjæleprisen og kriterierne for indstilling.

 

Deltagerne på Frivillighedens Dag 2008 tager plads foran scenen
Deltagerne på Frivillighedens Dag 2008 tager plads foran scenen

God snak mellem 3 foreningsrepræsentanter
God snak mellem 3 foreningsrepræsentanter

Opdateret 25-06-2019

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen