Spring til indhold

Delvis udfasning af restriktioner

Epidemiudvalget har tiltrådt regeringens forslag om at udfase en række restriktioner gældende foreløbig frem til 1. februar 2022

Udfasning af restriktioner fra 17. januar

Der er nu vedtaget udfasning af en del af de vedtagne restriktioner fra december 2021. Udfasningen gælder især kulturlivet.

Når de endelig retningslinjer kommer vil denne side blive opdateret - det vil primært omhandle antallet af publikummer og tilskuere.

Restriktionerne fremgår også på hjemmesiden www.coronasmitte.dk  under råd og regler - Idræt og Fritid.

 

Udfasning af restriktioner

Fra 16. januar 2022 er der fokus på udfasning af en række restriktioner på kulturområdet. Det betyder, at bl.a. biografer, teatre, zoologiske haver, akvarier, folkehøjskoler, daghøjskoler, museer, koncerter med siddende publikum og tilskuer til idræt og meget mere kan åbne fra og med på søndag d. 16. januar. Der vil stadig være krav om coronapas og mundbind flere steder, og på en række områder vil der også være publikumsbegrænsning.

Folkeoplysende aktiviteter

Besøgende, kursister og lignende aftenskoler skal kunne forevise coronapas.

Der vil være krav om brug af mundbind indendørs for besøgende, studerende, kursister, lærere, undervisere, oplægsholdere, medarbejdere mv. ved folkeoplysende aktiviteter.

 

Sport og Idræt

Udendørs idrætsarrangementer med betalende tilskuere eller tilskuere, som tilbydes billetter gratis, som sædvanligvis ville blive udbudt til salg, åbner med krav om coronapas. Tilskuerne skal i det væsentlige være siddende.

Indendørs idrætsarrangementer med betalende tilskuere eller tilskuere, som tilbydes billetter gratis, som sædvanligvis ville blive udbudt til salg, åbner med krav om coronapas, krav om mundbind eller visir og begrænset antal tilskuere til arrangementet. Tilskuerne skal i det væsentlige være siddende.

Teater, koncerter og foredrag

Lokaler (indendørs), hvor der afholdes koncerter, scenekunstforestillinger, forevisninger, storskærmsarrangementer, konferencer, foredrag og lignende åbner for arrangementer for publikummer, som i det væsentlige er siddende med krav om coronapas og krav om brug af mundbind samt begrænset antal publikummer.

Lokaliteter (udendørs), hvor der afholdes koncerter, scenekunstforestillinger, forevisninger, storskærmsarrangementer, foredrag, konferencer og lignende åbner for arrangementer for publikummer, som i det væsentlige er siddende med krav om coronapas og brug af mundbind ved eventuelle indendørs lokaliteter i tilknytning til arrangementer.

Krav om mundbind

Der er er krav om brug af mundbind eller visir i følgende lokaler og faciliteter:

Lokaler, hvor der udøves idræts- og foreningsaktiviteter, herunder svømmehaller, idrætshaller, træningscentre og foreningslokaler.

Indendørs faciliteter i tilknytning til udendørs idrætsarrangementer med betalende tilskuere eller tilskuere, som tilbydes billetter gratis, som sædvanligvis ville blive udbudt til salg, herunder fx toiletter, salgsboder, indendørs trappepassager på et stadion mv..

Lokaler, hvor der udøves kulturaktiviteter, herunder biblioteker, arkiver, zoologiske anlæg, akvarier, museer, kunsthaller, kulturhuse, biografer og lokaler, hvor der afholdes forevisninger, storskærmsarrangementer, koncerter, scenekunstforestillinger, musik- og kulturskoler, andre kunstskoler og grundkurser på kunstområdet.

Lokaler, der anvendes til folkeoplysende aktiviteter, herunder aftenskoler, daghøjskoler og Folkeuniversitetet.
Krav om brug af mundbind eller visir omfatter besøgende, ansatte, tilskuere, brugere, publikummer, kursister, elever, studerende, undervisere og lignende på 12 år og derover. Kravet gælder også medarbejdere og andre personer, der er tilknyttet det pågældende lokale og har kontakt til besøgende, ansatte, undervisere, tilskuere, brugere, publikummer, kursister, elever og lignende.

 

 

By- og Kulturforvaltningen