Spring til indhold

Tretten foreninger deltog ved Forskningen Døgn

Tretten foreninger kom med input til, hvordan man kan inddrage civilsamfundet i at styrke Odense Fjords tilstand. Nogle vil samle skrald, og andre vil lave stenrev.

Flot deltagelse fra foreningerne i Odense

Hvordan man kan mobilisere civilsamfundet ind i selvorganiserede klimavenlige aktiviteter i forhold til at styrke Odense Fjords klimastilstand, og hvordan kan man binde civilsamfundet og forskningen tættere samme?

De spørgsmål blev der arbejdet med i forbindelse med afholdelsen af Forskningens Døgn i april, og hele 13 ud af 18 inviterede odenseanske foreninger valgte at give deres besyv med. Det fortæller Rasmus Vestergaard Tander, konsulent ved Fritid og Folkeoplysning.
- Der var en supergod opbakning, hvilket vi er rigtig glade for.

Odense Sportsfisker Klub var en af de foreninger, der deltog ved Forskningens Døgn, og som gerne bruger tid og kræfter på at få skabt et sundere vandmiljø i fjorden, fortæller Alland Birk Hansen, formand for klubben.
- Vi kan jo se, at fjorden er død. Det er ret tydeligt, når man står i den med waders på, så da vi blev inviteret til at komme med forslag til, hvordan civilsamfundet kan være med til at forbedre vandmiljøet i Odense Fjord, slog vi til.
- Vi kan ikke byde ind med mange millioner, men vi kan smide sten i vandet eller lave noget beplantning. Det stiller vi gerne op til, siger Allan Birk Hansen og tilføjer, at klubben allerede er involveret i flere forskellige samarbejder om at forbedre vandkvaliteten i fjorden og Odense Å.
- Fjorden er død, og alle peger på alle mulige andre, men det hjælper jo ikke noget. Vi er alle sammen nødt til at tage fat, hvis det skal hjælpe noget.

Meningsfulde aktiviteter


Ledere fra Al Najat-spejderne deltog også i Forskningens Døgn. Det fortæller spejderleder Issa Chaaban.
- Vi valgte at deltage, fordi vi tit er ude i naturen og på Stige Ø med vores spejdere. Og er der noget, vi kan bidrage med i forhold til at holde fjorden og området rent, gør vi det gerne. Vi kunne for eksempel samle plast og skrald på Stige Ø. Vi synes, det er en god idé, hvis man forsøger at involvere civilsamfundet i samarbejdet omkring at forbedre forholdene ved fjorden.

Rasmus Vestergaard Tander håber, at det ikke kun er fjorden, men også foreningerne, som får noget ud af det arbejde, som blev gjort i forbindelse med Forskningens Døgn.
- Vores indgang til det her er, at vi gerne vil give foreningerne mulighed for at deltage i aktiviteter, de opfatter som meningsfulde, og som de kan dyrke og promovere sig selv på.

By- og Kulturforvaltningen