Spring til indhold

Tak for indsatsen

Efter to år, som i foreningslivet må have føltes som ét langt forhindringsløb med restriktioner og skiftende retningslinjer, er det tid til at sige tak for indsatsen.

Det lysner derude - på flere måder. Dagene bliver længere, og efter to år ser det ud til, at covid-19 endelig har udspillet sin rolle.

Med udgangen af januar i år ophørte kategoriseringen af covid-19 som en samfundskritisk sygdom, og alle restriktioner blev ophævet. Hurra for det og lad os så komme videre, kunne man fristes til at sige, men inden vi i samarbejde med jer kaster os ud i at få folkeoplysningsområdet op i fulde omdrejninger igen, vil vi gerne sige tak.

Tak for indsatsen de seneste to år, hvor restriktioner, skiftende retningslinjer og anbefalinger har gjort det meget svært - ja, næsten umuligt for foreninger og aftenskoler at fastholde medlemmer og frivillige.

Men der er blevet kæmpet en brav kamp – det har vi lagt mærke til. Flere foreninger har udvist stor opfindsomhed og har forsøgt at fastholde det forpligtende fællesskab ved for eksempel at arrangere aktiviteter i små enheder, invitere familier på skattejagt og træne virtuelt.

Odenses grønne områder, gader og stier er blevet brugt til aktiviteter, ligesom de digitale platforme også har fået en plads i folkeoplysningen. Vi er spændte på, hvad det på sigt kan have af betydning for foreningslivet, og om det er kommet for at blive.

Vi håber, at der er kræfter nok i foreningslivet til at komme tilbage i fuld styrke og måske lidt mere end det. I Fritid og Folkeoplysning oplever vi, at der er ved at komme godt gang i foreningslivet, da vi modtager mange ansøgninger om lokaler til de forskellige aktiviteter, og så glæder vi os over, at By- og Kulturudvalget på det seneste møde besluttede, at der ikke skal skeles til antal deltagere, medlemmer og aktivitetstimer, når der afregnes tilskud for 2021. Det skal være med at holde hånden under foreningerne og aftenskolernes økonomi, så I kan koncentrere jer om at fastholde og tiltrække medlemmer og frivillige. Se noget om beslutningen under "Kort nyt". 

Mens vi holder vejret og håber, at covid-19 har udspillet sin rolle, sidder vi klar til at hjælpe dem af jer, som har brug for noget sparring.

Vi glæder os til at kickstarte folkeoplysningsområdet sammen med jer.


Bedste hilsner

Rune Bille, chef for Fritid og Folkeoplysning, samt sekretariatet

Pssst – hvis I mangler lidt idéer til, hvordan I kan skabe nye tilbud, vil vi foreslå jer at kigge nærmere på invitationen “Få nyeste viden om bevægelsesvaner i Odense Kommune”. Alle foreninger og aftenskoler kan deltage og høre om motivation og barrierer for bevægelse. Se invitationen under "Kort nyt"


By- og Kulturforvaltningen