Spring til indhold

Det er vigtigt at stemme

Et par af de personer, som dukkede op 20. februar, fortæller, hvorfor de satte tid af til at stemme ved valget til Folkeoplysningsudvalget.

Hvorfor stemme?

Dorte Rasmussen fra DUI-LEG og VIRKE behøver ikke lang betænkningstid, når hun bliver spurgt, hvorfor hun satte tid af til at stemme, da der var valg til Folkeoplysningsudvalget:

- Det er vigtigt, at alle organisationerne får repræsentanter. Spejderne har noget, de slår sig på, idræt har noget andet, og handicap har fokus på noget helt tredje. Hvis ikke vi (spejderne, red.) giver vores besyv med i forhold til budgettet og er med til at bestemme, hvad man skal brande i kommunen, gik det hele måske alene til idrætsforeningerne. Det er vigtigt, at alle kan byde ind.

Hun tilføjer, at hun i kraft af sit frivillige arbejde i DUI-LEG og VIRKE og møderne med korpsrepræsentanterne i Folkeoplysningsudvalget tit har oplevet, at det rent faktisk nytter noget at have en tæt kontakt til udvalget.

- I vores gruppe holder vi møder, hvor vi drøfter, hvad der skal med videre til udvalget. På et tidspunkt havde vi ansøgt om midler til et køkken via 2:1 puljen, men vi havde ikke været tydelige nok i forhold til, hvor vigtigt det køkken var for vores aktiviteter. Derfor blev ansøgningen mere eller mindre kasseret ret hurtigt, men der kunne vores repræsentant i udvalget slå til og fortælle, at køkkenet er en slags base for os og vores aktiviteter, og vi fik midlerne. Det er der mange ældre og familier, som er glade for i dag.

Asger Rasmussen, formand i OB Bordtennis, var også dukket op for at stemme 20. januar.

- Jeg syntes, det var vigtigt, at jeg dukkede op, da jeg er formand for OB Bordtennis og en del af det her område. Folkeoplysningsudvalget sikrer, at de forskellige interessenter på området bliver hørt, hvilket gerne skulle medføre, at man når frem til nogle fornuftige aftaler for området, siger Asger Rasmussen og tilføjer, at også brugte sit fremmøde på at vurdere, om det på et tidspunkt kunne være interessant for ham at stille op til Folkeoplysningsudvalget.

- Jeg går på pension inden længe, og måske kunne det være noget, der var interessant at bruge tiden på.

By- og Kulturforvaltningen