Spring til indhold

Odeneanerne vil også op på brættet

Alle vil prøve Stand Up Paddle, som lige nu er en af de mest hypede former for vandsport. Det mærker man i foreningen SUPO.

Billede af deltagere på stand up board

Foreningen Stand Up Paddle Odense (SUPO) har levet en stille eksistens på Odense Havn i 6 år, men den tid ser ud til at være ovre. Stand Up Paddle er nemlig blevet mere end almindeligt populært de sidste par år, og enhver med lidt respekt for sig selv har været ude at balancere på et bræt med en paddel i hånden.

 

Ikke ren lykke

Populariteten mærker man også i SUPO, som er en lille forening med cirka 35 medlemmer. Men det er ikke ren lykke, for mens over 100 kom igennem klubbens introkursus i sommeren 2018, meldte kun cirka 25 procent sig ind i klubben. 

Derfor forhøjede klubben denne sommer prisen for introkurset fra 200 til 300 kroner. Det fjernede lidt af efterspørgslen og gjorde, at flere meldte sig ind i klubben, fortæller instruktør Claus Teglgaard Madsen.

Det er jo nok lidt en dille, og mange har kun lyst til lige at prøve det en enkelt gang, så vi var nødt til at gøre noget, siger han.

 

Fællestræning og strandture

Vælger man at melde sig ind i klubben, er der fællestræning om tirsdagen, og ellers kan man, når man har øvet sig tilstrækkeligt og har styr på sikker-heden, låne boards og tage ud, når lysten melder sig. 

De fleste holder til i havnen, men nogle opsøger også det åbne vand for at udfordre sig selv lidt mere, fortæller Claus Teglgaard Madsen.

Hvis man er heldig, kan man fange en hækbølge fra en motorbåd og surfe, siger han.

Klubben favner bredt, og der er et godt fællesskab, siger Claus Teglgaard Madsen og tilføjer, at klubben af og til arrangerer fælles ture til stranden og ud på åbent vand.

By- og Kulturforvaltningen