Spring til indhold

Ræk hånden op og kom med i ny guide

Ny fynsk guide med oversigt over idrætshold til børn, unge og voksne med særlige behov og handicap er på vej.

Billede af en kørestol med en tennisketcher og tre bolde

Mere synlighed

I dag er det blevet nemmere for børn og unge med særlige behov og han-dicap at finde et passende hold i den lokale idrætsforening. I 2013 oprette-de Trine Ravn og nogle forældre nemlig foreningen IFEL Specialsport, som arbejder for at synliggøre specialsporten, og i 2016, 2017 og 2018 fik foreningen del i nogle satspuljemidler.

Pengene skulle gå til at få skabt hul til foreningerne. At få specialsporten ind i klubberne, så vores børn også kan opleve det fede kammeratskab og glæden ved at dyrke sport, siger Trine Ravn og tilføjer, at IFEL Specialsport i dag er meget “hands-on”.

Vi hjælper foreningerne med at oprette og sætte rammerne for holdene, så det bliver nemt for både deltagere og forening at skabe et specialhold. Vi arbejder også meget med rekruttering til holdene og hjælper familierne med at finde den helt rigtige sport eller forening til det enkelte barn. Vi forsøger altid at gøre tingene meget konkrete – er der fx et transportproblem, så forsøger vi at finde løsninger på det, siger Trine Ravn. 

Har hjulpet 200 børn

I dag har IFEL Specialsport hjulpet 200 børn og unge ud i idrætsforeninger og startet 17 forskellige hold i samarbejde med andre foreninger.

Der skal være en speciel ramme om holdene, men det betyder ikke, at de ikke kan være en del af foreningen ligesom de andre hold. Kunsten er at finde en platform, hvor man kan være fælles, lyder det fra Trine Ravn.

 

Kom i guiden

Tidligere har IFEL Specialsport udarbejdet en specialsport guide til København, og nu er foreningen ved at lave en, som alle specialhold på Fyn skal fremgå i. Guiden bliver lavet til de børn og unge, som er er i målgruppen, og så kommer den til at ligge på specialskoler, bosteder, aktivitetscentre osv.

Så kan man bladre i den 50 gange, hvis man har behov for det, siger Trine Ravn og tilføjer, at verden opleves mindre ensom, hvis man som et socialt udsat menneske har en forening at være en del af, både når man er barn, ung og voksen. 

Derfor opfordrer hun også alle odenseanske idrætsforeninger, som har specialhold, til at kontakte IFEL Specialsport.

Det er helt oplagt. Så optræder man i guiden med klubnavn, hold og sportsgren. Det er et rigtig godt rekrutteringsværktøj for klubberne, siger hun. 

Kontaktinfo:

IFL Specialsport, tlf. 61 70 30 60, info@specialsport.dk

Kontaktperson i Odense er Carina på tlf. 61707033, mail: cm@ifel.dk

 

 

By- og Kulturforvaltningen