Spring til indhold

Rift om pladserne på fundraiser kursus

Populært fundraising-kursus løfter sløret for, hvordan foreninger få del i de cirka 20. mia. kr., som fonde deler ud hvert år.

Sidst kurset blev afholdt endte der med at blive oprettet en venteliste, så der er ikke plads til alt for lang betænkningstid, hvis man sidder inde med et projekt, man gerne vil have hjælp til at søge støttekroner til.

Inden kursets begyndelse skal alle deltagere lave en lille projektbeskrivelse, som danner udgangspunkt for undervisningen på kurset. Det er nemlig godt at arbejde ud fra noget konkret, fortæller Torben Stenstrup.

 - Det give rigtig god mening at tale ned i det, folk gerne vil, og det giver også os mulighed for at fremhæve de relevante puljer og fonde, som vi kender til, siger han.

 

Tre fokusområder

På kurset fokuserer Torben Stenstrup og Torben B. Nielsen på tre ting:

1: Strategisk projektudvikling og det at lave gode projektbeskrivelser.
2: Find de relevante fonde og lær at målrette ansøgninger.
3: Hvordan er den gode henvendelse - evt. telefonisk kontakt.

Som kursist er der ingen begrænsninger i forhold til projektbeskrivelsen, som man laver. Det kan være projekter til 50.000 kr., men også til 1 mio. kr, fortæller Torben Stenstrup. 

Vi løser ikke opgaven for folk, men vi kan for eksempel spare dem for ret mange fejlskud i forhold til at finde relevante fonde at søge.

 

Trends og tendenser

På kurset giver Torben Stenstrup og Torben B. Nielsen også indblik i trends og tendenser indenfor fonde. Det kan for eksempel godt være en god idé at tænke sin forening ind i en større sammenhæng end bare nær-området, siger han. 

Det er meget strategi i det. Foreninger kan med fordel se sig selv som en del af noget større, som en lille brik i et stort puslespil. Hvis de taler ind i en større sammenhæng, eksempelvis kommunens samlede forenings-liv, så kan det være nemmere at få støtte til et projekt.

På kurset runder Torben Stenstrup og Torben B. Nielsen også digitale ansøgningssystemer og fondes forskellige måder at arbejde og støtte på. 

 

Vil du med?

Du finder kursusbeskrivelsen og tilmeldingen på vores hjemmeside. 

 

By- og Kulturforvaltningen