Spring til indhold

Væk med smøgerne

Byrådet vil af med smøgerne. Læs her, hvordan foreningerne kan spille med.

Cigaretter er ikke godt for noget. Det ved alle vist efterhånden, men hvordan italesætter man som forening, at man helst er foruden skodder og røgskyer? I forbindelse med byrådets vision om et røgfrit Odense i 2030 kan foreninger indgå et partnerskab med Røgfrit Odense, som har til opgave at understøtte og vejlede virksomheder, organisationer og uddannelser, der gerne vil være røgfrie. Røgfrit Odense har gemt pegefingeren væk og satser i stedet på en mere respektfuld kommunikation, der går efter røgen - og ikke rygeren, informerer Vibe Kjøller Hjorth fra Røgfrit Odense. 

Det kræver kun et opkald eller en mail til Røgfrit Odense at indgå i et partnerskab med "røgtæmmerne", og derefter kan man nyde godt af deres viden om, hvordan man udformer en fornuftig tobakspolitik, eller hvordan man eksempelvis bruger nudging til at flytte rygere væk fra indgangspartier. Røgfrit Odense hjælper også med materialer, eksempelvis plakater og skilte, for at tydeliggøre tobakspolitikken. 

I Fritid og Eliteidræt opfordrer man foreningerne til at bruge Røgfrit Odense så meget som muligt. 

- Det her er noget, som foreningerne skal gøre, men vi ved godt, at det kan være svært. Derfor kan det være godt at få en sparrings-partner i Røgfrit Odense, siger Kontorchef Dorte Ankjær Nielsen. Hvis der sidder foreninger med spørgsmål til, hvordan de skal gribe byrådets vision om et røgfrit Odense i 2030 an, er de også velkomne til at kontakte Fritid og Eliteidræt. 

 

Opdateret 14-05-2019

By- og Kulturforvaltningen