Spring til indhold

Et kig i krystalkuglen

Fem foreningers bud på 2019

Badmintonklubben 1977, formand Jesper Nørgaard

Hvad ser I frem til i 2019?
Sæsonen kører fra sommer til sommer, så vi har lidt et splittet år, men som udgangspunkt ser vi frem til at holde vores især mange nye voksne spillere til ilden. Vi har i længere tid kørt et projekt, hvor vi har stort fokus på voksne og unge, som er nybegyndere - det er en stor succes. Ellers ser vi frem til at blive ved med at styrke bredden og det sociale aspekt i vores klub. Vi ønsker både at have et fornuftigt niveau rent sportsmæssigt og være et sjovt og godt sted at være.
 
Hvilke udfordringer støder I på 2019?
En af vores største udfordringer er at skaffe sponsorer til klubben. Det kan være svært, når man som os ligger midt i byen og ikke har et "eget" område omkring sig. Vi har ikke den lokale købmand eller isenkræmmer til at støtte op om os, så det kan være et større arbejde at finde sponsorer, som ser en værdi i at støtte en klub som vores. Men det er helt sikkert noget, vi kommer til at gøre mere ved i 2019. Så har vi også en positiv udfordring - nemlig at skulle finde træningstider til alle vores hold.  

 

Karateklubben Saiko Odense, formand Lars Lumby Henriksen

Hvad ser I frem til i 2019?
Vi skal stå for DM i stilarten shotokan i efteråret, så det er en stor ting, vi arbejder henimod. Vi stod for det for et par år siden for første gang nogensinde, og nu har vi så fået det igen. Og måske får vi det fast de næste tre år, men det afhænger lidt af, hvad forbundet beslutter. Det er en super fed begivenhed, som hele klubben bakker op om - både medlemmer, forældre, støttegrupper og så videre. Der er en del praktiske opgaver, som skal løses, og det kan vi godt samle folk om. Grunden til at vi får det igen, det er jo også, at det gik rigtig godt, da vi havde det sidste gang. For os betyder det selvfølgelig også noget, at folk i vores hjemby kan komme ind og se, hvad vi laver. Stævnet bliver afholdt i Paaruphallerne, og der plejer at komme omkring 250 deltagere. 

Hvilke udfordringer støder I på i 2019?
Vi har nogle administrative udfordringer i forhold til at få vores hjemmeside til at køre optimalt. Der er ikke rigtig nogle af os, der har taget ansvar for hjemmesiden, så der hænger vi lidt. Og en hjemmeside er jo reklame udadtil, så den skal gerne spille. Den har været nedprioriteret i nogle år, så nu skal vi have kigget på den. 

 

Familie og Samfund Odense, kursusleder Charlotte Frank

Hvad ser I frem til i 2019?
Forhåbentlig at få lidt vækst. At få lidt flere på holdene. Der er blevet gjort flere tiltag, blandt andet annoncering og en ny hjemmeside, til at få flere på holdene, så det er vi spændte på. Det er især på yoga-, knipling- og patchworkholdene, at der er plads til lidt flere. Derudover har vi også nogle arrangementer. 

Hvilke udfordringer støder I på i 2019?
At få lokaler. Det er svært at få gymnastiksale, og vi har flere gange oplevet, at vi har booket en sal, og så er den blevet aflyst bagefter. Det får man utilfredse kursister af. 

 

KFUM’s Boldhold, formand Sten Abildtrup

Hvad ser I frem til i 2019?
På det sportslige plan, så håber vi på at konsolidere os, hvor vi er, og så forhåbentlig rykke en smule frem i placeringerne. Vi vil også rigtig gerne have etableret et hold i alle rækker. Vi mangler de 14-15-årige. Vi har et godt grundlag nedefra, men det tager lidt tid, inden en 8-årig bliver 15 år. Så det har vi meget fokus på.

Hvilke udfordringer støder I på i 2019?
Vi arbejder meget på at få nogle flere frivillige. Vi mangler både trænere og ledere til at tage sig af vores ungdom, og så kan man jo altid bruge nogle frivillige hænder til klubarrangementer. I 2019 vil vi være mere opsøgende i forhold til at få frivillige, men vi vil også gøre nogle tiltag, så det bliver mere attraktivt at melde sig. 

 

Broløkke Sportsrideklub, formand Trine Eriksen.

Hvad ser I frem til i 2019?Jeg tror, at 2019 kommer til at ligne 2019. Vi skal bare have vores lille klub til at fungere, og så skal vi have kørt et par stævner igennem. Vi er kun en lille klub med omkring 50 medlemmer og 20 heste. Vi bliver nok aldrig flere, men det er heller ikke noget, vi aspirerer efter.

Hvilke udfordringer støder I på i 2019?
Det hele kommer i 2020, hvor der kommer nye krav til boksstørrelse, lysindfald med mere. 2019 bliver stille og rolig, tror jeg. 
 

Opdateret 14-05-2019

By- og Kulturforvaltningen