Ombygning af kryds ved Munkebjergvej og Drejebænken

Området omkring Munkebjergvej og Drejebænken er i rivende udvikling. Nyt OUH er snart bygget færdigt og klart til patienter. Samtidig er et stort erhvervsområde hastigt undervejs. Når letbanen går i drift, vil Park & Ride anlægget tages i brug, og fjernbusserne vil også køre fra området.

For at forberede området på den store trafikale udvikling er der behov for at udvide to kryds og etablere et ekstra spor på Drejebænken. Udvidelserne skal først og fremmest sikre adgangen til og fra motorvejen og dermed afhjælpe kø ned på motorvejen ved afkørsel 50.

Projektet

Der skal ske følgende udvidelser i området:

• Udvidelse af krydset ved Munkebjergvej/Drejebænken
  • Ekstra spor på Drejebænken i retning mod Svendborgvej
  • Mindre udvidelse i krydset Drejebænken/adgang til erhvervsområdet

Kort over krydsombygning ved Munkebjergvej og Drejebænken

Udvidelse af Drejebænken samt krydset ved Munkebjergvej/Drejebænken

Drejebænken og krydset Munkebjergvej/Drejebænken udvides med følgende elementer:

• Ekstra vestgående spor på Drejebænken
  • Der etableres en ekstra venstresvingsbane fra Munkebjergvej syd mod Drejebænken
  • Højresvingsbanen på Drejebænken forlænges
  • Der etableres en ekstra venstresvingsbane på Sdr. Hospitalsvej
Dekorativt billede

Mindre udvidelse i krydset Drejebænken/adgang til erhvervsområdet

Krydset Drejebænken/adgang til erhvervsområdet udvides med følgende elementer:

• Der etableres en højresvingsbane på Drejebænken mod erhvervsområdet nord for Drejebænken

Tidsplan

Projektet er ved at blive projekteret af Odense Kommune og kommunens rådgivere.

Projektet forventes gennemført fra april 2022, og det forventes, at anlægsarbejdet varer ca.12 måneder.

Anlægsarbejdet opdeles i faser af hensyn til afviklingen af trafikken i anlægsperioden. Når de specifikke faser kendes, vil de blive lagt på hjemmesiden.

Kontakt

Har du spørgsmål til projektet, er du velkommen til at kontakte projektleder Henrik Christoffersen på hcsen@odense.dk.