Cookie- og privatlivspolitik på Odense Rundt

Når du besøger www.odenserundt.dk eller bruger app’en Odense Rundt, indsamles der cookies, der indeholder oplysninger om dig. Disse cookies bruges til at føre statistik over brugen af Odense Rundt og til at give dig den bedste brugeroplevelse på Odense Rundt.

Du har mulighed for at sige nej tak til cookies, hvis du ønsker det.

Første gang du besøger hjemmesiden eller app’en, præsenteres du for en besked om cookies. I det følgende forklares det nærmere, hvilke informationer der indsamles og med hvilket formål, og hvilke tredjeparter der har adgang til oplysningerne.

 

Cookies

Odense Rundt anvender cookies. Cookies er tekstfiler, som gemmes på din computer, mobil m.m., typisk med det formål at genkende din computer/mobil, huske indstillinger, udføre statistik og målrette annoncer. Cookies kan ikke indeholde skadelig kode som f.eks. virus.

 

”Acceptér”
Hvis du trykker på "Acceptér", eller hvis du klikker videre til en ny side uden at tage stilling til cookies, sættes cookies på din computer, og meddelelsen på forsiden forsvinder. Næste gang du besøger hjemmesiden med samme browser, vil du ikke igen blive spurgt, om du vil acceptere cookies, men der vil fortsat blive sat cookies.

 

”Accepter ikke”
Hvis du trykker på "Acceptér ikke", får du mulighed for at til- og fravælge en række cookies. Der sættes dog altid en cookie, som husker, hvilke cookies du har til- og fravalgt. Der sættes også altid en cookie, der bruges til at indsamle anonym statistik vedrørende brugen af Odense Rundt. Disse oplysninger deles ikke med tredjepart.

Ønsker du slet ikke, at der sættes cookies på din computer, skal du slå cookies fra i din browser eller på din mobil. Du skal være opmærksom på, at der i så fald kan være elementer på hjemmesider og apps, som ikke fungerer optimalt.

Personoplysninger

Generelt
Personoplysninger er alle former for informationer, der i et eller andet omfang kan henføres til dig. Når du benytter Odense Rundt indsamler vi en række sådanne informationer. Det sker f.eks., når du klikker dig rundt på indholdet, hvis du deltager i konkurrencer eller undersøgelser eller opretter en profil på Odense Rundt.

Odense Rundt indsamler og behandler typisk følgende typer oplysninger: Et unikt ID og tekniske oplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, og hvilke sider i Odense Rundt du klikker på. Hvis du opretter en profil på Odense Rundt ved hjælp af din e-mailadresse, gemmer vi din e-mailadresse. Odense Rundt gemmer de favoritter, samlinger m.v., du opretter. 

 

Sikkerhed
Vi har truffet tekniske og organisatoriske foranstaltninger mod, at dine oplysninger hændeligt eller ulovligt bliver slettet, offentliggjort, fortabt, forringet eller kommer til uvedkommendes kendskab, misbruges eller i øvrigt behandles i strid med lovgivningen.

 

Formål og behandlingsgrundlag
Oplysningerne bruges til at føre statistik over brugen af Odense Rundt og til løbende at fejlrette og optimere Odense Rundt. Vi tæller eksempelvis, hvor mange brugere der anvender de forskellige tema- og stedsider. Vi anvender oplysninger om bl.a. telefonmodel, skærmopløsning m.v. til at optimere vores brugergrænseflade. Oplysningerne giver dig mulighed for at oprette favoritter, samlinger, favoritadresser, personlige indstillinger m.v. Herudover anvender vi oplysningerne til at optimere vores services og indhold. 

 

Hvis du sender et tip eller et foto eller bruger kontaktfunktionen på Odense Rundt, gemmer vi din e-mailadresse med henblik på at kunne kontakte dig. Hvis du ønsker at blive krediteret for et foto, du har sendt ind, gemmer vi dit navn og viser det under fotoet, hvis det anvendes på Odense Rundt. Søgehistorik, adressehistorik og indstilling af filtre gemmes lokalt i browseren/app’en. Hvis du ikke ønsker dette, kan denne cookie fravælges. Oplysningerne tilgår ikke Odense Kommune. Oplysninger vedrørende din geografiske position videresendes ikke fra din browser/app.

Behandlingen af dine personoplysninger foretages i henhold til persondataforordningens art. 6, jf. Databeskyttelseslovens §6. stk. 1.

 

Periode for opbevaring
Oplysningerne opbevares i det tidsrum, der er tilladt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke længere er nødvendige. Perioden afhænger af karakteren af oplysningen og baggrunden for opbevaring. Det er derfor ikke muligt at angive en generel tidsramme for, hvornår informationer slettes. Du kan til enhver tid vælge at slette din profil på Odense Rundt og de data om dine favoritter m.v., der er knyttet til din profil.

 

Videregivelse af oplysninger til tredjepart
Du har mulighed for at oprette en profil på Odense Rundt. Oprettelse af en profil er ikke påkrævet for at bruge Odense Rundt. Du kan logge ind på din Odense Rundt-profil ved hjælp af din e-mailadresse og et kodeord eller via Facebook-login. 

 

Hvis du vælger at logge ind med Facebook-login, foregår det på Facebooks hjemmeside, hvor Facebooks politikker for cookies og persondata er gældende. Odense Rundt modtager et unikt bruger-id fra Facebook. Det anvendes som bruger-id for de ting, du gemmer på din profil på Odense Rundt. Dette bruger-id gemmes i Odense Rundt. Odense Rundt kan ikke bruge Facebooks bruger-id til at identificere dig.

 

Indsigt og klager
Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger vi behandler om dig. Du kan desuden til enhver tid gøre indsigelse mod, at oplysninger anvendes. Du kan også tilbagekalde dit samtykke til, at der bliver behandlet oplysninger om dig. Hvis de oplysninger, der behandles om dig, er forkerte, har du ret til, at de bliver rettet eller slettet. Henvendelse herom kan ske til: odense@odense.dk. Hvis du vil klage over vores behandling af dine personoplysninger, har du også mulighed for at tage kontakt til Datatilsynet.

 

Databeskyttelsesrådgiver (DPO)
Morten Hedelund Haugaard
dpo-kontakt@odense.dk 
+45 21519738
Odense Kommune, IT og Digitalisering, Egeparken 2A, 7., 5240 Odense NØ, att.: DPO

 

Udgiver
Odense Rundt ejes og publiceres af:
Odense Kommune
Flakhaven 2
DK-5000 Odense C
Telefon: +45 78 73 40 31
E-mail: odense@odense.dk 

 

Opdateret 08-06-2018

By- og Kulturforvaltningen