Spring til indhold

Tilbud til dig med hjertesygdom

Odense Kommune har tilbud til dig med en hjertesygdom og til dig, der har symptomer på eller i risiko for at få en hjertesygdom (også kaldet hjerte-kar-sygdom)

 

Patientuddannelsesforløb

Center for Sundhed og Forebyggelse kan give dig redskaber, støtte og viden til en hverdag med kronisk sygdom. Her kan du få hjælp til at ændre vaner, møde andre med samme sygdom og afprøve forskellige motionsformer, som passer til dig. Du vil altid først og fremmest blive tilbudt en uforpligtende, afklarende samtale.

 

Tilbuddet er for dig, som har eller er i forhøjet risiko for at udvikle iskæmisk hjertesygdom, hjertesvigt, hjerteklapsygdom og hjerterytmeforstyrrelser.

 

Motionshold

Har du endnu ikke en diagnose, men er i risiko for at få en hjertesygdom, så kan du deltage på vores motionshold

 

Digital patientuddannelse

Forløbet henvender sig til dig, som gerne vil lære mere om, hvordan du lever med iskæmisk hjertesygdom eller hjerteklapsygdom. Via din PC får du adgang til opdateret viden, videoer, gruppebaseret undervisning og øvelser, som giver dig inspiration til, hvordan du lever et godt liv med iskæmisk hjertesygdom eller hjerteklapsygdom. Selve forløbet starter med en afklarende samtale i Center for Sundhed og Forebyggelse, resten foregår via din egen PC. Ring og hør mere. 

Der er fokus på: 

  • At passe på min krop 
  • At søge støtte
  • At bevare livsglæden

 

Genoptræning på Hjertehold

Hjerteholdet er et genoptræningstilbud til dig, som er hjerteopereret eller har hjertesvigt, og som har været i et genoptræningsforløb på sygehuset. For at deltage skal du være i den stabile periode og have gennemgået et grundtræningsforløb på sygehus. Tilbuddet kræver henvisning fra sygehuset.

Læs mere om hjerteholdet

 

 

Har du følgende symptomer, kan det være tegn på en hjertesygdom:

  • Åndenød
  • Brystsmerter
  • Hævede ben
  • Hjertebanken eller uroligt hjerte
  • Sortnen for øjnene eller besvimelse

Kontakt din læge, hvis du vil undersøge for, om du har en hjertesygdom.

Ældre- og Handicapforvaltningen