Spring til indhold

Lege der kan hjælpe dit barn med at finde balance i krop og sind

Savner du inspiration til lege med dit barn, der samtidig kan hjælpe barnet med at finde balance i kroppen? Bekymringer og ængstelse sætter nervesystemet i beredskab. Her får du forslag til forskellige aktiviteter, der kan styrke kroppens lykkehormoner og hjælpe dit barn med at finde balancen i kroppen og i sindet.

Brug legen til at regulere dit barns nervesystem

Børn er forskellige – og det er voksne også. Nogle har stort behov for energisk bevægelsesleg, andre mere rolig leg.

Men fælles for os alle er, at vi kan have brug for begge dele for at finde tilbage til vores balance i kroppen og i sindet.

 

Vores krop påvirkes af hormoner. Alarmsystemet tændes i kroppen, når vi er nervøse og anspændte. Adrenalin er vores ”kamp-hormon”, som udløses i kroppen ved nervøsitet, forskrækkelse og ængstelighed. Ved længere tids anspændthed lægger hormonet kortisol sig på pandelapperne og påvirker koncentration, hukommelse og søvn. Både adrenalin og kortisol påvirker humøret, styrer appetitten, kan give ondt i maven og kvalme.
Jo større mængde af disse to hormoner, der kommer ud i kroppen – jo mere aktiv og hidsig bliver man.

Kroppens egne lykkehormoner kan modvirke/afhjælpe denne tilstand. Nedenfor finder du et link til en pdf med forslag til forskellige slags lege, som kan være med til at styrke kroppens lykkehormoner.

 

Udvælg, hvad I synes kan være relevant og sjovt for jer, og brug de forskellige aktiviteter, så de passer ind i dit barns dagsrytme.

 

I denne pdf kan du finde inspiration til lege, hvor du kan hjælpe dit barn med at finde balance i nervesystemet og dermed i krop og sind.

Børn- og Ungeforvaltningen