Spring til indhold

Spørgsmål og svar om håndtering og bekæmpelse af Covid-19 i skoler og dagtilbud

Herunder finder du svar på de oftest stillede spørgsmål om hverdagen i Odense Kommunes daginstitutioner, folkeskoler og skolefritidsordninger ifm. bekæmpelse, restriktioner og håndtering af Covid-19 (Coronavirus).

(Læs om dagtilbud længere nede på siden)

 

Skole

Hvad betyder de gældende restriktioner for mit skolebarn? 

 

Skolerne følger Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger om forebyggelse af smittespredning og er særlige opmærksomme på hyppig udluftning, rengøring af kontaktpunkter mv., at fastholde gode rutiner for god håndhygiejne og undgå sammenstimling indenfor.

 

Hvad hvis mit barn går på en fri- eller privatskole?

Der gælder de samme regler og retningslinjer på fri- og privatskoler som på folkeskolerne.  

 

Dagtilbud

Hvad betyder de gældende restriktioner for mit barn? 

Dagtilbuddene i Odense følger Sundhedsstyrelsens generelle anbefalinger om forebyggelse af smittespredning og er særlige opmærksomme på hyppig udluftning, rengøring af kontaktpunkter mv., at fastholde gode rutiner for god håndhygiejne og undgå sammenstimling indenfor.

 

Hvad hvis jeg har barn i en privat institution eller i en privat pasningsordning? 

I private institutioner er det bestyrelsen eller den person, der er ansvarlig for det enkelte tilbud, der træffer beslutning om, hvordan hverdagen tilrettelægges. 

Private pasningsordninger er baseret på en konkret aftale mellem forældre og dem, der passer. Det er derfor også jer selv, der skal aftale med jeres private tilbud, hvordan pasningsordningen har åben. Dog gælder de sundhedsfaglige krav og nationale anbefalinger for hygiejne, adfærd og rengøring også i de private pasningsordninger. 

 

 

Tilbage til siden "Til dig, der har børn i skoler og dagtilbud"

 

Børn- og Ungeforvaltningen