Til dig der er på dagpenge, kontanthjælp eller anden offentlig forsørgelse eller skal søge om ydelse

Anvisninger, svar på spørgsmål m.m. til borgere, der er på dagpenge, kontanthjælp eller anden offentlig forsørgelse eller skal søge om ydelse i forbindelse med Covid-19 (coronavirus).

Regeringens seneste tiltag for at stoppe spredningen af COVID-19 lukker også landets jobcentre ned, og medarbejdere sendes hjem. Dette får ikke konsekvenser for borgernes ydelser. Medarbejderne på jobcentret i Odense Kommune arbejder hjemme, og borgerne vil stadig kunne få kontakt til en rådgiver.
Lukningen af jobcentrene betyder, at beskæftigelsesindsatsen suspenderes i en midlertidig periode. Alle planlagte lovpligtige samtaler aflyses, aktiveringstilbud sættes som udgangspunkt i bero, og der bliver ikke igangsat nye tilbud. Det betyder også, at borgerne i den kommende tid ikke skal leve op til kravet om at stå til rådighed for arbejdsmarkedet eller om at sende ansøgninger, og de fastholder deres ydelse som hidtil.

Oftest stillede spørgsmål

Jeg er lige blevet ledig, og er med i en a-kasse, hvad gør jeg?

Du skal melde dig ledig på jobnet.dk den første dag efter at din ansættelse er slut. Det vil sige, først når din opsigelsesperiode er slut. Når du er meldt ledig via jobnet, bliver du vejledt i at udfylde en ledighedserklæring.

Er du udfordret digitalt, kan du få hjælp af jobcenteret på telefon: 6613 1372 eller din a-kasse til at melde dig ledig.

Jeg er lige blevet ledig, og vil søge kontanthjælp, uddannelseshjælp eller selvforsørgelse- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse, hvordan gør jeg?

Er du over 30 år kan du ringe på telefon:       6375 1315

Er du under 30 år kan du ringe på telefon:     6375 1314

Du kan ringe:

Mandag til torsdag:                   09.30-14.00
Fredag:                                     09.30-12.00

Du kan også søge via Jobnet, sende et almindeligt brev til ”Kontanthjælp, Egeparken 2A, 5240”, eller aflevere din ansøgning i postkassen ved indgangen til Egeparken 2A, som tømmes dagligt.

Er jeg som ledig forpligtet til at deltage i samtaler med jobcentret i perioden?

Nej, alle lovpligtige samtaler er aflyst i den periode, hvor beskæftigelsesindsatsen er suspenderet. Du får besked i e-Boks, hvis en af dine samtaler er berørt. Hold i øvrigt øje med din e-Boks og med  ”Min side” på Jobnet, hvor du vil få besked, når der igen afholdes samtaler.

Påvirker det mine ydelser, at beskæftigelsesindsatsen er suspenderet?

Nej. Du vil fortsat modtage ydelser som hidtil.

Er jeg forpligtet til at søge job i den periode, hvor beskæftigelsesindsatsen er suspenderet?

Nej, der er ikke noget lovkrav om, at du søger job i denne periode, men det er altid en god idé at være aktiv jobsøgende

Har jeg som ledig ret til en samtale?

Nej. Beskæftigelsesindsatsen er suspenderet i foranstaltningsperioden. Men medarbejderne i jobcentret i Odense Kommune arbejder hjemmefra, så du vil stadig kunne kontakte jobcentrets medarbejdere.

Jeg er ansat i fleksjob, og…

... har en kronisk lidelse og kan være i større risiko for at blive smittet. Hvordan skal jeg forholde mig?

Det er op til din arbejdsgiver at tage de nødvendige hensyn.
Som ansat i fleksjob følger du overenskomstens regler. Hvis der ikke er en overenskomst på ansættelsesområdet, kan du sammen med din arbejdsgiver lave en aftale om en løsning. Er der en relevant sammenlignelig overenskomst på området, tages der udgangspunkt i denne. Ovenstående gælder også, hvis du bliver sendt hjem fra dit fleksjob med løn.

... jeg er sendt hjem uden løn, hvad gør jeg?

Du har ret til ledighedsydelse i den periode du er hjemsendt uden løn. Du kan læse mere og ansøge om ledighedsydelse her.

... er selvstændig og modtager tilskud fra kommunen grundet nedsat arbejdsevne. Jeg har ingen ordrer, hvad skal jeg gøre?

Hvis du som virksomhed har spørgsmål til coronavirus/covid-19, har myndighederne oprettet en særlig hotline som kan kontaktes på 7220 0034. Du kan finde åbningstider på coronasmitte.dk. https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/hotline

Du kan finde mere information her:

Er du jobparat kontanthjælpsmodtager kan du sende mail til den digitale postkasse på dette link.

Er du forsikret ledig kan du sende mail til den digitale postkasse på dette link.

Har du spørgsmål om fleksjob, kan du sende mail til den digitale postkasse på dette link.

I forhold til sygedagpenge kan du sende mail til den digitale postkasse på dette link.

Har du spørgsmål på vegne af din virksomhed, kan du sende mail til den digitale postkasse på dette link.

Handler dine spørgsmål om andet er du også velkommen til at kontakte din sædvanlige kontaktperson i jobcentret.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen