Oversigt over lukkede/genåbnede tilbud på ældre- og handicapområdet

På grund af Covid-19 har mange tilbud været lukket ned. Men de fleste er nu i gang med en genåbning. På siden her kan du følge med i status over genåbning af tilbud på ældre- og handicapområdet.

Hvilke kommunale ældre- og handicaptilbud holder lukket, hvilke har ændret arbejdsgang, og hvilke er under genåbning?

Tilbud der er lukket:

• Der er ikke længere nogle kommunale tilbud på Ældre- og Handicapområdet, der har helt lukket.

Tilbud med ændret arbejdsgang:

• OK Aktiv (Kører ikke rundt mellem plejecentre, men medarbejderne varetager stadig arbejde på det plejecenter/bosted, de er tilkoblet)
    Hjemmevejlederteamet (Varetager så vidt muligt opgaver via telefon)
  • Center for Mental Sundhed (Lukket for besøg. Varetager kun rådgivning via telefon og mail )
  • Team opsøgende ældre (Lukker delvis ned, opretholder telefonisk vejledning og akutte boligsager)
  • Forebyggende hjemmebesøg (Lukket for besøg. Telefonisk rådgivning og vejledning varetages)
  • Dagcenter Marienlund (Borgerne kan dog få besøg i hjemmet, hvis de ønsker det)

Tilbud hvor genåbning er igangsat

• Center for Sundhed og Forebyggelse
  • Genoptræningscentre (Her arbejdes der også med andre arbejdsgange, hvor vi i stedet kommer hjem til borgerne)
  • Byhuset (Besøg i hjemmene erstattes så vidt muligt med rådgivning og vejledning til borgere og pårørende ved hjælp af telefonsamtaler, sms eller mail; Der arbejdes på at finde gode løsninger for de borgere, som har tilknyttet hjemmevejledning, og som er særligt sårbare; I helt særlige situationer kan demensteamet vælge at tage på besøg i hjemmet)
  • Hjerneskaderådgivningen
  • Hjerneskadecentret
  • Munkehatten
  • Tornhuset
  • Værested Rytterkasernen
  • CSD
  • Hjælpemiddelservice (Der arbejdes med ændrede arbejdsgange. Borgerne får en aftale, så afstandskrav kan overholdes.)
  • Kommunikationscenter Odense
  • Bostøttens samværstilbud
  • Bjerggårdshavens Aktivitetshus
  • Dagcenter Fælledvej
  • Odense Værkstederne

Plejecentre og bosteder

Både bosteder og plejecentre har været lukket for besøg for at minimere smitterisikoen. Men de er nu igen åbne for besøg i begrænset omfang. Besøg skal altid aftales med det pågældende sted. Læs mere her:

Indgangen

Indgangen er fra d. 2. juni igen åben for besøg. Men før du kan møde op, skal du bestille en tid på tlf.: 63 75 25 75.

• Ingen kan komme uanmeldt – så husk at bestille tid
  • Kom så vidt muligt alene eller med max. 1 ledsager
  • Kom til den aftalte tid - hverken for tidligt eller for sent
  • Ved aflevering af fysisk post, skal postkassen uden for bygningen benyttes

Hvilke selvejende institutioner/private tilbud holder lukket, og hvilke er under genåbning?

Tilbud der er lukket

• Dyruphus – Dagcenter for borgere med demens
  • Lokal Center Rosengaard – Dagcenter for borgere med primært somatiske udfordringer

Tilbud hvor genåbning er igangsat