Til dig, der benytter kulturinstitutioner, biblioteker og fritidstilbud

Anvisninger, svar på spørgsmål om indendørs offentlige kulturinstitutioner, biblioteker og fritidstilbud i Odense Kommune.

Herunder ser du informationer om:

• Biblioteker
  • Legepladser og fitnessredskaber
  • Kommunale idræts- og fritidsfaciliteter
  • Odense Symfoniorkester
  • Kulturmaskinen

Oftest stillede spørgsmål om biblioteker

Hvornår åbner bibliotekerne igen?

Bibliotekerne åbner for ind- og udlån den 18. maj 2020. Fra den 27. maj åbnes yderligere for adgang til materialerne. Der er dog stadig begrænsninger for ophold i det fysiske biblioteksrum samt adgang til f.eks. brug af pc’er m.m. Se mere på odensebib.dk.

Jeg har spørgsmål til mine biblioteksbøger, åbningstider osv. Hvor læser jeg mere?

Hvis du har spørgsmål til åbningstider, aflevering af bøger, arrangementer på bibliotekerne osv., så se alle spørgsmål og svar på: https://www.odensebib.dk/nyheder/odenses-biblioteker-lukker-paa-grund-af-corona-virus

Oftest stillede spørgsmål om legepladser og fitnessredskaber

Må vi gerne lege på legepladser i byen?

Ja, det er stadig tilladt at lege på de kommunale legepladser. Dog skal I være opmærksomme på, at I ikke må være mere end 50 personer på pladsen, og der skal være 1 meter afstand mellem jer. De kommunale legepladser har skilte, som fortæller om disse regler.

Jeg bruger byens udendørs fitnessredskaber. Hvornår åbner de? (opdateret den 28.05.2020)

De kommunale udendørs fitnessredskaber åbner igen fra den 28. maj. Båndene og skiltene bliver fjernet, og så kan de atter anvendes. Husk blot at der ikke må være mere end 10 brugere samtidig. Hold også afstand til hinanden efter gældende retningslinjer.

Vi har en legeplads i vores grundejerforening. Kan man stadig bruge den?

Vi opfordrer grundejerforeninger til at skilte med max 50 på pladsen og 1 meters afstand.Brug evt. Odense Kommunes skilte (se herunder).

Oftest stillede spørgsmål til kommunale idræts- og fritidsfaciliteter

Alle kommunale idræts- og fritidsfaciliteter er fortsat lukkedet. Nogle udendørs faciliteter er åbnet - dog med særlige restriktioner. Nogle svømmehaller genåbner fra 17. juni. Se spørgsmål og svar på Odense Idrætsparks hjemmeside.

Åbner Friluftsbadet og Havnebadet her til sommer? (Opdateret den 29/5)

Ja - Friluftsbadet åbner den 1. juni, og Odense Havnebad slår dørene op den 10. juni. Der er ændrede vilkår for at bruge begge tilbud. Se mere på Odense Idrætsparks hjemmeside.

Er det gratis at bruge Odense Friluftsbad? (Opdateret den 29/5)

Fra sommeren 2020 skal du betale entré for at benytte Odense Friluftsbad (samme takst som svømmehallerne).

Der er opstillet en NEM BILLET automat ved indgangen, og hvis du ikke er oprettet som bruger, kan du med fordel oprette en profil hjemmefra, for at spare tid ved automaten. Se hvordan du opretter dig som bruger her.

Du kan i automaten betale med kort og Mobilepay, men ikke kontanter.

Kan jeg gå i svømmehallen? Opdateret den 10.6.20

Den 17. juni genåbner svømmehallen Bolbro, Klosterbakken og Højme. Se mere i forhold til restriktioner, billetter, åbningstider osv. på https://odense-idraetspark.dk/corona-virus

Hvad med billetter, klippekort og årskort til Idrætsparkens anlæg?

Vi forlænger gyldigheden på alle billetter, klippekort og årskort til Idrætsparkens anlæg, som har været lukkede pga. Coronavirus.

Forlængelsen vil svare til det antal dage, hvor Idrætsparkens anlæg har været lukkede (siden fredag den 13. marts).

Forlængelse af billetterne vil ske automatisk, og finder først sted, når vi med sikkerhed ved hvornår faciliteterne åbner igen.

Følg med på Idrætsparkens hjemmeside.

Spørgsmål vedrørende indendørs idræts- og foreningsliv er opdateret den 10.6.20

Hvem kan åbne og hvornår?

• Selvejende haller kan åbne, når de er klar iht. retningslinjerne. De melder selv ud til deres brugere
  • Foreninger i egne eller lejede lokaler skal gennemgå retningslinjerne og kan genåbne, hvis de overholder kravene. Hold jer evt. orienteret hos jeres specialforbund.
  • Foreninger i kommunale lokaler såsom haller, gymnastiksale samt kommunale sports- og fritidshuse åbner først 15. juni 2020.

Vi glæder os - kan det gå lidt hurtigere med at komme i gang i de kommunale lokaler?

Vi ved, at alle gerne vil i gang. Alle de kommunale lokaler skal gås igennem i forhold til kravene om rengøring, der skal sættes vejledninger op og så videre. Vi glæder os til, at der kommer aktiviteter i de kommunale lokaler, men det skal være trygt for alle at vende tilbage den 15. juni.

Hvor kan vi som forening finde flere oplysninger?

I kan læse mere omkring vilkår for foreningerne her i forbindelse med corona-virussen.

Oftest stillede spørgsmål til Odense Symfoniorkester

Som følge af myndighedernes nyeste tiltag mod corona-virussen er flere af Odense Symfoniorkesters forestillinger i marts og starten af april enten aflyst eller flyttet til en ny dato. Du kan se de berørte forestillinger og få mere information på Odense Symfoniorkesters hjemmeside.

Oftest stillede spørgsmål til Kulturmaskinen - opdateret den 28.05.2020

Kulturmaskinen kan atter slå dørene op fra den 2. juni, hvor værkstederne åbner. Kunstbygningen Filosoffen åbner den 8. juni.

Arrangementer offentliggøres løbende og afholdes allerede henover sommeren.

For at passe på hinanden er der indført vi nogle nye, midlertidige retningslinjer, som du kan læse på Kulturmaskinens hjemmeside.