Til dig, der benytter kulturinstitutioner, biblioteker og fritidstilbud

Anvisninger, svar på spørgsmål om indendørs offentlige kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud og lignende indendørs aktiviteter i Odense Kommune.

Alle indendørs offentlige kulturinstitutioner, biblioteker, fritidstilbud og lignende indendørs aktiviteter er lukket ned fra fredag 13. marts 2020 og til andet oplyses.

Herunder ser du de lokale informationer for Odense om:

• Biblioteker
  • Legepladser og fitnessredskaber
  • Kommunale idræts- og fritidsfaciliteter
  • Odense Symfoniorkester
  • Kulturmaskinen

Oftest stillede spørgsmål om biblioteker

Kan jeg stadig aflevere mine bøger?

Nej, det kan du ikke. Afleverings-automaten på Østre Stationsvej vil være lukket i hele perioden. Postkasser til aflevering på forskellige biblioteker er ligeledes lukket. Du får ikke et gebyr for at aflevere dine bøger for sent, mens biblioteket er lukket.

Jeg nåede ikke at aflevere mine bøger, før biblioteket lukkede. Får jeg pålagt et gebyr?

Lånetiden på dine bøger forlænges til 7 dage efter lukkeperioden, og gebyrer tilskrives ikke i hele perioden.

Kan jeg reservere bøger, mens biblioteket er lukket?

Det er desværre ikke muligt at reservere bøger - hverken på odensebib.dk eller på biblioteket-app'en i lukkeperioden.

Har du fået besked om mulighed for afhentning af reserveringer, forbliver materialet stående på det bibliotek, hvor du skal afhente det senest 7 dage efter biblioteket åbner igen.

Kan jeg låne bøger, mens biblioteker lukket?

Ja, det kan du. Du kan bruge e-reolen og Filmstriben, hvor der er skruet op for mængden af online-lån.

Jeg er studerende og vil gerne finde faglitteratur og artikler. Hvad gør jeg?

Dit online bibliotek er heldigvis ikke lukket. Der er åbnet for ekstra adgang til e-ressourcer, hvor du både finder studierelevante ressourcer og underholdning for alle aldre. Til dig, der arbejder hjemmefra, er der midlertidigt hjemmeadgang til Infomedia. Se mere i netbiblioteket.

Kan jeg få hjælp til at finde en bestemt bog eller artikel, mens biblioteket er lukket?

Du kan få hjælp af en bibliotekar online. Bestil tid på bibliotekets hjemmeside.

Jeg har spørgsmål i lukkeperioden. Hvad gør jeg?

Alle spørgsmål og henvendelser henvises til adm-bib@odense.dk. Der må beregnes ekstra svartid i og efter lukkeperioden.

Du kan ikke kontakte de enkelte biblioteker telefonisk i lukkeperioden. Se spørgsmål og svar på Odense Bibliotekernes hjemmeside.

Oftest stillede spørgsmål om legepladser og fitnessredskaber

Må vi gerne lege på legepladser i byen?

Ja, det er stadig tilladt at lege på de kommunale legepladser. Dog skal I være opmærksomme på, at I ikke må være mere end 10 personer på pladsen, og der skal være 2 meter afstand mellem jer. De kommunale legepladser har skilte, som fortæller om disse regler.

Jeg bruger byens fitnessredskaber. Kan jeg stadig det?

Nej, de kommunale fitnessredskaber er blevet lukket for ikke at øge smittefaren. Derfor er der sat skilte op, som fortæller, at der er lukket. De er samtidig blevet spærret af med bånd.

Vi har en legeplads i vores grundejerforening. Kan man stadig bruge den?

Vi opfordrer grundejerforeninger til at skilte med max 10 på pladsen og 2 meters afstand. Har man ikke selv skilte, så må man gerne bruge Odense Kommunes skilte. De kan hentes herunder.

Skilte til legepladser og fitness-pladser

Max 10 personer og hold afstand

Fitness-pladsen er lukket.

Hold afstand - fremmedsprog

Området er lukket - fremmedsprog

Oftest stillede spørgsmål til kommunale idræts- og fritidsfaciliteter

Odense Kommune lukkede alle kommunale idræts- og fritidsfaciliteter fredag den 13. marts om morgenen og indtil videre til og med den 13. april. Se spørgsmål og svar på Odense Idrætsparks hjemmeside.

Kan jeg gå i svømmehallen?

Nej, alle svømmehaller er lukkede på grund af corona-krisen. Indtil videre er der lukket til og med den 13. april 2020.

Er der stadig adgang til fx møde- og aktivitetslokaler for foreninger?

Der er ikke adgang til møde- og aktivitetslokaler, svømme- og idrætshaller, gymnastiksale, klasse- og faglokaler mm. i perioden. Det gælder også, selvom I har nøgler til de kommunale lokaler, I benytter.

Vi er en forening. Bliver vi opkrævet gebyr i lukkeperioden?

Der bliver ikke opkrævet gebyr i lukkeperioden, og I skal ikke afbooke jeres tider, det gør vi. Vi anbefaler, at I følger anvisninger fra jeres respektive hovedorganisationer.

Oftest stillede spørgsmål til Odense Symfoniorkester

Som følge af myndighedernes nyeste tiltag mod corona-virussen er flere af Odense Symfoniorkesters forestillinger i marts og starten af april enten aflyst eller flyttet til en ny dato. Du kan se de berørte forestillinger om mere information på Odense Symfoniorkesters hjemmeside.

Oftest stillede spørgsmål til Kulturmaskinen

Kulturmaskinen lukker også ned for aktiviteter som følge af regeringens seneste tiltag fra den 12. marts og indtil andet meldes ud. Det drejer sig om: Tekstilværkstedet, Lerværkstedet, Frølageret, caféen/baren, Magasinet, Kunstbygningen Filosoffen, Rosenbækhuset, OFF – Odense Internationale Filmfestival, mødelokalerne og øvrige lokaler lejet ud til samarbejdspartnere. Se spørgsmål og svar på Kulturmaskinens hjemmeside.