Spring til indhold

BedreBolig

Læs om BedreBolig i Odense.

Kontakt

Kontakt

BedreBolig

Husk altid at bruge Digital Post til personfølsomme oplysninger.

Find en lokal BedreBolig rådgiver:

https://sparenergi.dk/forbruger/vaerktoejer/bedrebolig

Hvad er BedreBolig?

Mange boliger i Danmark kan blive mere energirigtige og bedre at bo i, men det kan være svært at vide, hvor og hvornår det betaler sig at energirenovere. BedreBolig er en ordning fra Energistyrelsen, der gør det nemmere at tænke energiforbedringer med, når du renoverer din bolig.  Energibesparelsen kan være med til at betale for dine boligforbedringer.

 

Hvad kan en BedreBolig-rådgiver?

En BedreBolig-rådgiver kan hjælpe boligejerne gennem hele processen med energitjek af huset og udarbejdelse af BedreBolig-plan, indhentning af tilbud fra håndværkere og gennemgang af det udførte arbejde. Planen indeholder også gode råd om, hvordan boligens komfort og indeklima forbedres, ligesom man kan se, hvornår energirenoveringerne har tjent sig selv hjem.I Odense har 7 håndværksmestre og 6 energirådgivere uddannet sig til at blive BedreBolig-rådgivere.

 

Vælg fagfolk med forstand på energi

Energistyrelsen uddanner og godkender fagfolk som arkitekter, ingeniører og håndværkere til BedreBoligrådgivere. Når du køber rådgivning af en BedreBoligrådgiver, kan du således vælge en person med den faglighed, der passer bedst til dit projekt og samtidig være sikret kvalificeret og helhedsorienteret rådgivning med energien i fokus. 

 

Tænk energien med i dine boligdrømme

Måske drømmer du om et nyt køkken, mere lys, mere plads eller en flot, nypudset facade. Uanset om det er små eller større forbedringer, kan det betale sig at tænke energien med, når du renoverer. Det giver ofte mange fordele:

• Lavere varmeregning
• Sundere indeklima
• Bedre komfort uden træk og kulde
• Moderne løsninger og arkitektur
• Øget salgsværdi
• Klimavenlig bolig, der sparer CO2

Få svar på alle de vigtige spørgsmål

Med BedreBolig kan en godkendt rådgiver give dig svar på:

• Hvordan og hvornår det bedst kan betale sig at energiforbedre boligen
• Hvad renoveringen betyder for boligens udseende
• Hvordan forbedringerne øger sundhed og komfort
• Hvordan det påvirker din boligøkonomi
• Hvordan du kan få dine energiforbedringer finansieret
• Hvad du kan få i tilskud gennem energiselskaber
• Hvordan du bedst kommer i mål med projektet

 

På Gammel Højmevej i Odense ligger et smukt hus fra 1897. Huset er løbende blevet renoveret og isoleret i de ti år, som Jesper Stein Frandsen og hans familie har haft det. Efter et BedreBolig-tjek er også oliefyret, der indtil nu har sørget for at varme de 340 m2 op, blevet erstattet med et mere økonomisk alternativ. 
 
"Vi begyndte at tale om at skifte oliefyret ud for 2-3 år siden. Det var næste skridt i vores renovering. Men vi kunne ikke rigtig finde nogle til at rådgive os i forhold til et nyt system, uden at de var farvede af det. Vi ville gerne have en objektiv mening, når vi nu ikke selv er eksperter på området"


 

Slut med store energiregninger: Jørgens erfaringer med BedreBolig-rådgivning

En energiregning på 33.500 kr. satte skub i Jørgen og Lones planer om at få energirenoveret deres hus. Nu har de lagt en plan for de første projekter, der skal give dem lune fødder om vinteren.

"Huset er sat tip-top i stand, men den forrige ejer har slet ikke tænkt i energirenovering. Isolering er der ikke meget af i hverken skunk eller på loftet. Det mærker vi på både indeklima og varmeregning"

 

 

 

 

By- og Kulturforvaltningen