Projekt: Ud i det blå - Odense Å

Med en flot håndsrækning på 3,8 mio. kr. fra Nordea-fonden udvikler Odense Kommune fem særlige områder langs Odense Å.

Ud i det blå - Odense Å

Odense Ås forløb gennem bymidten rummer unikke muligheder for sociale og fysiske aktiviteter i naturomgivelser. Nogle af områderne langs åen er dog så sumpet, at det er svært at komme til de store naturoplevelser helt tæt på vandløbet.

Med en uddeling på 3,8 mio. kr. fra Nordea-fonden udvikler Odense Kommune fra januar 2015 til udgangen af 2016 6 projekter, hvor man kan opleve åen på tæt hold og bruge den på helt nye måder.

Med projektet Ud i det blå – Odense Å vil Odense Kommunes By- og Kulturforvaltning lave en ny og spændende adgang til åen, så den i højere grad kan bruges til både motion og rekreation.

Kanoture, omveje og ø-hop

Broer, stolper og platforme skal gøre det muligt at gå på opdagelse langs Odense Å og komme ud på de små øer og vådområder i Munke Mose og i Ellesumpen (ved OB's klubhus). På bagsiden af Albani Bryggerierne har en kunstnerisk klatrevæg fået plads, og bl.a. ved Kulturbotanisk Have etableres der trapper og ramper, der skal gøre det nemt at bruge åen til kano- og kajaksejlads.

Et å-spor af formidling

Odense Å gemmer på mange spændende historier, unik natur og spændende dyreliv. Odense Kommune opsætter et å-spor af skilte for at formidle viden om Odense Å. På hvert skilt kan man læse om åen på det konkrete sted. Hvert skilt har en unik kode, som man kan scanne for at læse mere.

Opdateret 15-08-2017