Spring til indhold

Ordblindeuge 2021

Odense Kommune afholdte i uge 40 ordblindeuge for de voksne ordblinde. Du kunne høre foredrag, stille spørgsmål om ordblindhed og få hjælp til at søge hjælpemidler.

Ordblindeuge 2021

Læs tekst højt

 

I år var der ekstra fokus på ordblindhed, da der fra den 4.-7. oktober 2021 var Ordblindeuge i Odense.

For mange er ordblindhed et tabu, og noget som er svært at snakke om. Odense Kommune satte sig sammen med Tietgen og HF & VUC Fyn for at gøre op med tabuet og sætte fokus på ordblindes rettigheder og adgang til hjælpemidler.

Ugen startede med et webinar om rettigheder og hjælpemidler til ordblinde, som blev afholdt af Odense Kommunes ordblindekoordinator Lea Johansen. Derefter blev der afholdt en fysisk spørgecafé, hvor alle var velkomne til at få svar på deres spørgsmål om ordblindhed. Der var flere, som kiggede forbi Flakhaven for at få en snak med rådgiverne fra Odense Kommune, Tietgen og HF & VUC Fyn.

Har du et spørgsmål, som du ikke fik svar på, så kan du kontakte Læse-, skrive- og regneambassadør Merete Jung-Jensen:

Mail: merju@odense.dk eller tlf. 23 35 11 42.

 

Spørgecafé

Mandag aften var mange forældre mødt op for at høre et foredrag med Jesper Sehested, hvor han fortalte om sine erfaringer som ordblind, og hvordan forældrene kan hjælpe deres børn med ordblindhed.

Tietgen indbød om tirsdagen til åbent hus. Her var der mulighed for at få hjælp til de udfordringer, som en ordblind kan møde på sin arbejdsplads.

Om torsdagen kunne man høre om, hvordan ordblindhed, hverken smitter eller har sammenhæng med intelligens. IT- og ordblindekonsulent Martin Richard var forbi HF & VUC Fyn for at fortælle om ordblindes hjerne. Derefter kunne ordblinde høre om, hvordan man bedst bruger elektroniske hjælpemidler.

Vi vil gerne sige tak for en god Ordblindeuge, og til alle som deltog i den.


Beskæftigelses- og Socialforvaltningen