Spring til indhold

Uddannelsesløft

Der er rigtig gode muligheder for at tage en erhvervsuddannelse imens du er på dagpenge eller kontanthjælp. Det kalder vi uddannelsesløft.

Overvejer du uddannelse?

I Odense kommune har vi ansat seks uddannelsesambassadører, som udelukkende har fokus på at vejlede borgere i uddannelse.
Der er 2021 og 2022 rigtig gode muligheder for at tage uddannelse imens du er på dagpenge eller kontanthjælp. Det kalder vi uddannelsesløft.


Kan du genkende dig selv i følgende udsagn:

- Jeg er ufaglært (det vil sige, at du ikke tidligere har gennemført en uddannelse)
- Jeg er 30 år eller derover

Så er du berettiget til en erhvervsuddannelse på dagpenge eller kontanthjælp.

- Eller måske har du en forældet erhvervsuddannelse (det vil sige, at det er mere end 5 år siden, du sidst har haft arbejde på baggrund af din uddannelse og uddannelsen ikke overstiger en erhvervsuddannelse).

Så er du også berettiget til en ny erhvervsuddannelse på dagpenge eller kontanthjælp.

For dig, der er kontanthjælpsmodtager, har du mulighed for at tage et grundforløb på en erhvervsuddannelse. Et grundforløb varer typisk 20 uger, og der er opstart på de fleste uddannelser både i januar og august. Efter grundforløbet skal du ud at finde en voksenelevplads hos en arbejdsgiver.

For dig, der er dagpengemodtager, er der lige nu to forskellige puljer til uddannelsesløft. Der er uddannelser nævnt på positivlisten, hvor du får 110 % af din dagpengesats, når du vælger en uddannelse derfra. De uddannelser, der ikke står nævnt på listerne, vil du stadig kunne tage. Her får du så blot 80% af din dagpengesats, og de sidste 20% kan du anmode om at låne fra din A-kasse.

Er du usikker på, om uddannelse er vejen frem for dig, kan du deltage i et forløb, hvor vi taler om, hvilke perspektiver uddannelse kan give for dit fremtidige arbejdsliv, og vi tager derefter ud og besøger erhvervsskolerne, så du bedre kan danne dig et indtryk af, hvad en specifik uddannelse kræver. Du møder også vejledere, andre voksne i uddannelsesforløb og arbejdsgivere.Vil du vide mere om disse favorable vilkår, kan du lytte med én onsdag i måneden, når vi afholder webinar.

Skriv en mail til uddamb@odense.dk så sender vi et link til dig.

Eller mød os hver torsdag mellem klokken 09.30 – 11.30 og få personlig rådgivning. Du finder os i jobcenteret på Tolderlundsvej 2, stueetagen.

Du er også velkommen til at kontakte en uddannelsesambassadør for en individuel samtale, hvor du kan få afdækket dine muligheder for uddannelse. Vi ser frem til at hjælpe dig på vej.

 

Helle Bøcher Carina Tejlgaard Liafi  
Uddannelsesambassadør Uddannelsesambassadør
Tlf: 2130 1197 Tlf: 2170 7663
Sóleyg Matras á Hálvmørk Tharani Thiyagarajah
Uddannelsesambassadør Uddannelsesambassadør
Tlf: 6115 3267 Tlf: 2311 7978

 

Er du tilknyttet en af følgende A-kasser: 3F, FOA eller HK, kan du med fordel kontakte:


Anne Skov Mohammad Hemade
Uddannelsesambassadør Uddannelsesambassadør
Tlf: 2927 9134 Tlf: 5146 3898
E-mail: ask@odense.dk E-mail: mohhe@odense.dk

For mere information om uddannelsesløft læs her.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen