Spring til indhold

Fra ufaglært til faglært

I Odense Kommune er vi 5 virksomhedskonsulenter, der udelukkende har fokus på at hjælpe, rådgive og vejlede borgere i processen omkring at starte i voksenlære eller ny mesterlære.

En voksenlæreplads er en rigtig god vej til at blive faglært og derved fremtidssikre dig til et arbejdsmarked, der kræver faglært personale. En voksenlærling eller ny mesterlære modtager voksenlærlinge-løn, der svarer til laveste løn på det respektive fagområde, når du er 25 år eller derover. Du har mulighed for at komme i voksenlære eller ny mesterlære – forskellen ligger i, hvordan dit skoleforløb former sig, og hvad du har med dig af øvrige uddannelser.

Du kan som borger komme i ny mesterlære, hvis:

  • du er fyldt 25 år
  • du er ufaglært (det vil sige, at du ikke tidligere har gennemført en uddannelse)
  • du er faglært, med mere end 3 måneders ledighed, eller har en forældet erhvervsuddannelse (det vil sige, at det er mere end 5 år siden, du sidst har haft arbejde med baggrund i din uddannelse)

Du kan som borger komme i voksenlære, hvis:

  • du er fyldt 25 år
  • du er ufaglært (det vil sige, at du ikke tidligere har gennemført en uddannelse)
  • du er faglært, med mere end 3 måneders ledighed eller har en forældet erhvervsuddannelse (det vil sige, at det er mere end 5 år siden, du sidst har haft arbejde med baggrund i din uddannelse)

Er du usikker på, om voksenuddannelse er noget for dig, kan du deltage i vores workshop. Her vil du over 3 dage blive fuldstændig klar på forskellen mellem voksenlære og ny mesterlære. Du vil blive skarp på dit møde med virksomhederne, hvilke fag og brancher, der muligvis har din interesse og hvilke brancher, der skriger efter arbejdskraft. Du vil møde andre, der også tænker i erhvervsuddannelser og ikke mindst få et tydeligt overblik over, hvordan du kommer videre herfra samt møde dine virksomhedskonsulenter, der supporterer dig i processen mod voksenlæreplads eller ny mesterlære.

Vil du vide mere om disse favorable vilkår, skriv en mail til uddvirk@odense.dk, så kontakter vi dig for tilmelding eller yderligere dialog for afklaring.

 

Karen Elberg    Dittemaj Stengade     
Virksomhedskonsulent Virksomhedskonsulent    
Tlf: 20565815  Tlf: 23344966

     

Charlotte Feldfos  Henrik Berggren Jessen Brian Funder Ramstein
Virksomhedskonsulent   Virksomhedskonsulent Virksomhedskonsulent
Tlf: 21781447   Tlf: 23345315 Tlf: 21600731

Ønsker din virksomhed at ansætte en voksenlærling, så kan du læse mere her.


Beskæftigelses- og Socialforvaltningen