Spring til indhold

Hvordan søger jeg?

Er du blevet ledig og har du brug for at søge om dagpenge?.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Det du skal gøre, når du skal søge om arbejdsløshedsdagpenge

  1. Åbn Jobnet.dk
  2. Opret dig som ny bruger (eller log på, hvis du allerede er bruger)
  3. Meld dig ledig
  4. Udfyld dit CV på Jobnet. Her er det vigtigt, at du får udfyldt dine jobmål, og at du er meget grundig med dette, da virksomhedskonsulenterne i Odense Kommune bl.a. bruger denne database over CV'er til at finde kandidater til de ledige stillinger, som de finder i det fynske erhvervsliv.
  5. Du skal udfylde en ledighedserklæring ved din a-kasse. De fleste a-kasser har en online løsning til dette, så prøv at kigge på din a-kasses hjemmeside.

Din a-kasse og Jobcentret vil automatisk modtage beskeden fra Jobnet.dk om, at du har meldt dig ledig. Derefter begynder vi at arbejde på at hjælpe dig med at komme videre til dit næste job. 


Du vil nu modtage brev fra din a-kasse og senere fra Jobcentret, hvor du indkaldes til rådighedsmøder og til samtaler, hvor vi vil hjælpe dig med at finde dit næste arbejde. Af brevene vil det desuden fremgå, at du skal medbringe lønsedler og andet materiale til mødet med din a-kasse.

Hvis du er i tvivl om, hvordan du melder dig ledig, ikke har adgang til en computer eller i det hele taget har brug for hjælp, er du altid meget velkommen til at komme ind til os, hvor vi er klar til at hjælpe dig.


Beskæftigelses- og Socialforvaltningen