Spring til indhold

Forældregrupper

Forældregrupper er et tilbud til nybagte forældre, hvor de kan mødes med andre forældre, som enten er førstegangs- eller flergangsforældre.

Tilbud om forældregruppe i Odense Kommune

Gennem forældregruppen får I mulighed for et nyt netværk og fællesskab med andre nybagte forældre.

 

I forældregruppen samler vi 5-6 familier, og grundtanken er, at begge forældre er en del af gruppen.

 

Gennem erfaring ved vi, at deltagelse i en forældregruppe kan bidrage til et fællesskab. Her kan man dele de samme glæder, bekymringer og tanker om forældreskabet.

 

Vi ved, at det også gælder, selvom man umiddelbart fra start tror, at man ikke har så meget til fælles med de andre i gruppen. Vi ved, at jo mere man engagerer sig i gruppen, jo større fællesskab og gavn får man af gruppen.

 

Hvordan laves grupperne

Grupperne sammensættes efter fødslen, ud fra barnets fødselsdag, og vi forsøger at tage hensyn til geografi. I giver besked til jeres sundhedsplejerske om, I ønsker at deltage.

 

Vi laver som udgangspunkt grupper for jer, der er førstegangsforældre og for jer, der har flere børn. En gang imellem vil der være hensyn, der gør, at grupperne sammensættes som blandede grupper med både førstegangs- og flergangsforældre.

 

Gode råd

Lav en forventningsafstemning første gang I mødes; hvad ønsker I med gruppen? Hvor ofte mødes I? Hvordan inkluderes de af jer, der går på arbejde osv.

 

I gruppen kan I både mødes alle sammen. I kan også foreslå gåture, babybio og mange andre ting i mindre grupper.

 

Sørg for indimellem at mødes, når begge forældre har fri, så der er mulighed for, at alle kan deltage. Alt efter børnenes alder kan I måske også på et tidspunkt mødes uden børn.

 

Vi foreslår, hvis I som gruppe ønsker, at der skal være noget at spise, når I mødes (brød, frugt eller lign), så gør det så simpelt som muligt. Del meget gerne ud, så det ikke ligger hos en enkelt at sørge for det hele.


Sundhedsforvaltningen