Hvad kan sundhedsplejersken hjælpe med?

Velkommen til sundhedsplejen i Odense Kommune - Sundhed og forebyggelse til småbørn og skolebørn.

Sundhedsplejen har en vifte af sundhedstilbud, der starter allerede i graviditeten og som fortsætter i særlig grad henover barnets første leveår og op igennem skolealderen. Igennem denne periode skal sundhedsplejen bidrage til at sikre børn og unge en sund opvækst og skabe forudsætninger for en sund voksen tilværelse. Dette bidrager sundhedsplejerskerne til, ved at give råd og vejledning til både børn og familier om trivsel og sundhed.

Sundhedsplejersker er uddannede sygeplejersker, der har taget en 1½ årig teoretisk og praktisk specialuddannelse målrettet arbejdet med gravide, børn og familier, og kan derfor rådgive og vejlede familier i alle aspekter omkring børn og det at blive en familie.

Alle sundhedsplejersker er bl.a. uddannede til at give vejledning om amning og hjælpe i de tilfælde hvor familier oplever særlige udfordringer ved amning. I Odense Kommune er flere sundhedsplejersker uddannede ammekonsulenter (IBCLC-certificerede) og alle sundhedsplejersker er naturligvis opdateret på den nyeste viden om amning.

Sundhedsplejersker kan kontaktes i dagtimerne på alle hverdage i tidsrummet 8:00 – 15:30 på telefon, sms eller mail (se kontakt-information på sundhedsplejerskerne her). Er det ikke muligt at få telefonisk kontakt med det samme så skriv en sms eller mail, så vil sundhedsplejersken tage kontakt snarest muligt.

Opdateret 09-04-2018

Børn- og Ungeforvaltningen