Spring til indhold

Om at ønske pladser

Når du skriver dit barn op, har du mulighed for at ønske op til 3 pasningstilbud.

Vi kan ikke give dig garanti for et bestemt pasningstilbud, men vi forsøger altid at tage hensyn til dine ønsker hvis det er muligt.   

Du har mulighed for at ønske plads i hele byen, men du har kun fortrin til plads i dit eget anvisningsdistrikt. Ønsker du plads i et andet anvisningsdistrikt end dit eget, kan du blive sprunget over på ventelisten til fordel for de familier som har fortrinsretten i anvisningsdistriktet. 
vores kort over børnehuse kan du se hvor grænserne for anvisningsdistrikterne går og hvor børnehusene ligger i forhold til din adresse.


Sådan holder du øje med dine ønsker

Når du er logget på den digitale pladsanvisning, vil du kunne se, hvilken placering dit barn har på opskrivningslisterne til de tilbud, du har ønsket.

Placering på ventelisten


Dit barns ventelisteplacering er styret af dit barns anciennitet. Mens du venter, spares der anciennitet op. En given ventelisteplacering er ikke stationær og kan ændre sig løbende og begge veje, f.eks. hvis der på ventelisten registreres børn med højere anciennitet. 

 

Kan jeg ændre mine pladsønsker?

Du kan til enhver tid logge dig på den digitale pladsanvisning og ændre i dine pladsønsker. Ændringerne påvirker ikke dit barns anciennitet.

Kan jeg få min ønskeplads hvis jeg fravælger pasningsgarantien?

Du kan læse mere om ønsker og fravalg af pasningsgaranti på vores side om pasningsgarantien.
Børn- og Ungeforvaltningen