Spring til indhold

Hvad betyder pasningsgaranti?

Pasningsgarantien betyder, at børn bosat i Odense Kommune i alderen fra 26 uger til 6 år er garanteret et tilbud om at blive passet i et af kommunens pasningstilbud.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Odense Kommune tilbyder pasningsgaranti

Pasningsgaranti kan tilbydes børn bosat i Odense kommune fra 26 uger til 6 år.

Pladstilbud i forbindelse med pasningsgaranti omfatter tilbud med alle pasningstyper afhængigt af dit barns alder – både i og uden for dit eget anvisningsdistrikt. Vi bestræber os altid på at imødekomme så mange ønsker som muligt og du vil altid blive tilbudt plads i Odense kommune.

Pasningsgarantien gælder fra den 1. eller 16. i en måned senest to måneder efter, at barnet er skrevet op til en plads. Datoen for pasningsgaranti er altid den efterfølgende 1. eller 16. i en måned.
Eksempel
Hvis du skriver dit barn op d. 3. oktober, så er det garanteret en plads fra d. 16. december.

 

Fravalg af pasningsgaranti

Hvis det er vigtigere få dig, at dit barn står i kø til et specifikt pasningstilbud fremfor at være garanteret et pasningstilbud i kommunen til en bestemt dato, har du mulighed for at fravælge pasningsgarantien. Du er dog stadig ikke garanteret en af de pladser du ønsker, da kriterierne for fordelingen af pladser stadig gælder.

Du kan fravælge pasningsgarantien i forbindelse med opskrivningen af dit barn.

Hvis du i forbindelse med opskrivningen fravalgte pasningsgarantien, kan du altid logge på den digitale pladsanvisning og tilmelde dig garantien. Tilvalget skal dog foretages med to måneders varsel til den efterfølgende 1. eller 15. i en måned.

Dit barn opsparer anciennitet, selv om du har fravalgt pasningsgaranti.Børn- og Ungeforvaltningen