Spring til indhold

Familierådslagning

Når dit barn og familie har behov for en særlig indsats.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Et tilbud om familierådslagning opstår, når der er bekymring for et barns eller en ungs sundhed, trivsel og udvikling, eller hvor familier er udfordret i at have et barn med en funktionsnedsættelseI familierådslagningen bliver barnet, familien og andre vigtige personer i familiens private netværk samlet. Sammen har de til opgave at lægge en plan for, hvordan situationen omkring barnet kan blive bedre.

 

Sådan siger en far, der har deltaget i familierådslagning i Odense

- Vi har været rigtig glade for at få hjælp til at få samlet familien til møderne. Det har gjort det meget nemmere at snakke om tingene, når det bliver sat ordentligt op med spørgsmål, en ordstyrer og en samordner til at koordinere det hele. Så vi har uden tvivl sat stor pris på tilbuddet om familierådslagningen.

 

En anden forældre udtaler:

- I februar 2018 gjorde vi brug af familierådslagning, som Odense Kommune havde tilbudt os. Dagen har været meget givende for os og for familien. Der var socialrådgiver, pædagoger og fagspecialister til stede som fortalte om autisme, hvilke udfordringer vores barn har, samt hvordan han trives. Familien fik stor glæde af præsentationen, hvor vi derefter fik lagt en plan for hvordan vi i fællesskab kan hjælpe vores barn nu og i fremtiden. Det har været en kæmpe lettelse for os, at familien ved hvad autisme er, samt hvilke udfordringer vi har i dagligdagen med vores barn. De har fået en hel anden forståelse, og står klar til at hjælpe os, hvis behovet opstår. Derudover prøver de på at hjælpe og inddrage vores barn i små lege, for at stimulere ham til at blive social. Vi er super glade og taknemmelige for det tilbud vi fik af Odense Kommune, og det kan kun anbefales at gøre brug af det.

 

Den første video er en tegnefilm, der viser en familierådslagning fra et børneperspektiv.

 

Mina holder familierådslagning


I den anden video kan du se og høre ekstern socialfaglig konsulent Lis Helbo fortælle, hvad familierådslagning er, og hvorfor det er en god metode.

 

Lis Helbo fortæller om familierådslagning


Læs mere om familierådslagning i denne pjece.

 

Du kan kontakte din sagsbehandler/socialrådgiver, hvis du ønsker at høre mere om familierådslagning og/eller har et ønske om at holde en for dit barn.

 

I menuen finder du en kort videointroduktion til familierådslagning på forskellige sprog.

Børn- og Ungeforvaltningen