Spring til indhold

Camp Sund & Sjov Fanø

Odense Kommunes indsats mod overvægt og fysisk inaktivitet hos børn i 5. klasse

Hvert år i maj får 40 overvægtige børn fra 5. klasse i Odense Kommune mulighed for at komme afsted til Fanø på Camp Sund og Sjov i 5 uger. Camp Sund & Sjov Fanø er en familiebaseret indsats med fokus på overvægtige og inaktive børn i 5. klasse.

Tilbuddet består af to dele og forløber over et år. Den første del består af en 5-ugers camp i slutningen af skoleåret, som afholdes på Fanø, hvor børnene og underviserne bor på campen i alle 5 uger. Den anden del af tilbuddet er en opfølgningsdel, som efterfølgende strækker sig over en periode på 47 uger. Opfølgningsdelen består af fire opfølgningsmøder for hele familien samt en idrætsdag for børnene. Derudover kan familierne også tilbydes individuel kostvejledning i opfølgningsforløbet. 

Ud over at være et vægttabstilbud har Camp Sund og Sjov Fanø til formål at fremme børnenes sundhed, styrke deres selvtillid og selvværd samt forbedre deres sociale kompetencer. Den sidste dag inden sommerferien kommer en flok glade børn hjem igen med rygsækken fuld af succesoplevelser, vægttab, en masse nye kammerater, nyt image og derfor også bedre selvværd. 

OBS: Camp Sund og Sjov Fanø blev i 2020 aflyst grundet Covid-19.

 

 

Læs rapport om Camp Sund & Sjov Fanø 219 her

Børn- og Ungeforvaltningen