Spring til indhold

NemID

NemID afvikles og lukker ned med udgangen af oktober. MitID erstatter NemID. Læs mere herunder.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

NemID er ved at blive lukket ned

MitID erstatter NemID, som er ved at blive afviklet og lukker ned. Efter den 30. juni fortsætter NemID med begrænset drift og afvikles gradvist frem til den 31. oktober 2023. Dette skyldes den igangværende overgang fra NemID til erhverv til MitID Erhverv, hvor en god og sikker overgang for centrale og komplekse løsninger og organisationer, fx kommuner og regioner, skal sikres.

 

Begrænset drift efter den 30. juni 2023 betyder bl.a., at det ikke længere vil være muligt at få support i forbindelse med NemID. Det vil fortsat være muligt at få hjælp til at spærre sit NemID via opkald til 72 24 70 50.

 

Efter den 30. maj bliver der ikke printet nye nøglekort og nye midlertidige adgangskoder. Det betyder, at borgere ikke kan bestille nye nøglekort og midlertidige adgangskoder, men kun afhente disse i Borgerservice frem til den 30. juni 2023. Efter den 30. maj vil borgere i udlandet ikke længere kunne bestille NemID til afhentning på en dansk repræsentation i udlandet.

 

Digitale selvbetjeningsløsninger vil løbende ophøre med at tilbyde login med NemID. For fortsat at kunne tilgå digitale selvbetjeningsløsninger er det nødvendigt at have MitID.

 

Har du ikke fået MitID endnu?

Du kan få MitID på flere måder. Du kan få MitID ved at scanne dit pas i MitID appen eller ved at møde op i Borgerservice. Muligheden for at anvende NemID til at få MitID via MitID.dk ophører den 5. juni 2023.

 

Læs mere på MitID.dk

By- og Kulturforvaltningen