Spring til indhold

Tilmeld dig mail- og SMS-advisering

Få direkte besked om ny post. Tilmeld dig en e-mail- og SMS-advisering.

Når du er tilmeldt en eller begge advis-typer, modtager du automatisk en besked enten på din e-mail eller din mobiltelefon, når der kommer ny post. Du er stadig selv forpligtet til at holde øje med, om der kommer ny post. SMS- og e-mail adviseringer er en ekstra service, ment som en hjælp til at huske at tjekke din digitale postkasse.

1. Log først ind i din digitale postkasse. Hvis du ikke har prøvet det før, kan du følge vejledningen "Første gang du logger på Digital Post".

2. Når du er logget ind, klikker du på punktet Menu” i øverste højre hjørne.3. Herefter vælger du ”Indstillinger”.4. Her kan du se om du har angivet e-mail eller mobilnummer. Hvis ikke, vil der stå [Ikke angivet].

Tryk på knappen "Rediger profil" i øverste højre hjørne for at tilføje (eller evt. ændre) e-mail-adresse og mobilnummer.5. Herefter indtaster du din e-mail og mobilnummer. Tryk "OK" når du er færdig. 

Der er mulighed for at skrive to e-mailadresser ind. 6. Du skal nu bekræfte de indtastede oplysninger - dette er for at sikre at det er de helt rigtige kontaktoplysninger.  

På billedet herunder er hverken mail eller telefonnummer blevet bekræftet (læs videre for at se hvordan du gør).Sådan bekræfter du dit mobilnummer: Du modtager en besked fra e-boks.
Beskeden ser således ud:

En sms med teksten: 'Fra e-boks A/S til brugeren med fødselsdag XX. Du skal bekræfte dit mobilnummer, før du fremadrettet kan modtage sms'er fra e-Boks og NemSMS'er fra offentlige myndigheder. Du kan enten besvare denne SMS med de sidste 4 cifre i dit cpr nummer (almindelig SMS.takst( eller bekræfte via link XX. Du kan også koden XX på borger.dk, e-boks.dk eller fra e-boks app.'

Som det fremgår af SMS’en, kan du bekræfte dit mobilnummer på to måder. Du kan besvare SMS’en med de sidste fire cifre i dit personnummer. Alternativt kan du gå til indstillinger i Digital Post og trykke på ”Bekræft” udfor dit mobilnummer. Når du har trykket på "Bekræft", skal du indtaste de fire tal, der står nederst i SMS’en fra e-Boks. Dette er bekræftelseskoden. 

Sådan bekræfter du din e-mailadresse:

For at bekræfte e-mailadressen, skal du gå til den eller de e-mailadresser, du har valgt at tilknytte Digital Post.
Her er der kommet en ny mail fra e-Boks. Mailen kan ligge i din mappe til junk- eller spam-mail.I mailen skal du trykke på det øverste link. Herefter åbner et nyt vindue:Når du har bekræftet både dit mobilnummer og din e-mailadresse, kan du i Digital Post se, at der ikke længere står "Ikke bekræftet" efter din e-mailadresse og dit mobilnummer ("Menu" -> "Indstillinger").Det betyder, at du nu vil få både en SMS og en e-mail, når der er ny post fra det offentlige i Digital Post. Du er dog stadig forpligtiget til at tjekke din digitale postkasse jævnligt.

 

NB!

SMS-advis'er om ny post genereres automatisk af den nationale Digital Post-løsning. Dvs. Odense Kommune ikke har indflydelse på, hvad der sendes ud af advis'er. Eventuelle spørgsmål om advis'er skal derfor stilles til den nationale brugersupport.

Brug for yderligere support?

Kontakt borger.dk's kontaktcenter, hvis du som borger har brug for hjælp til offentlig Digital Post, på telefonnummeret: 7010 1881

Åbningstider:

Mandag-torsdag kl. 08:00-20:00
Fredag kl. 08:00-18:00

Borgmesterforvaltningen