Introduktion til NemID nøgleapp

NemID nøgleapp gør det lettere og hurtigere at logge på Digital Post og netbank samt betjene sig selv på nettet.

En ny NemID nøgleapp har til formål at gøre det nemmere at tjekke sider, hvor du hidtil har skullet bruge NemID-nøglekort.

På grund af stigningen af digitale IT-brugere har det offentlige udgivet en app, som skal gøre det lettere og hurtigere at tjekke sider, hvor du oprindeligt skulle have nøglekortet frem. Den nye NemID nøgleapp er nem at bruge og lige så sikker som det gamle fysiske nøglekort. 

Du kan dog ikke smide dit nøglekort ud. Du skal nemlig bruge kortet, hvis du ikke har strøm på din mobile enhed eller hvis du skal oprette nye enheder på NemID-appen. NemID-appen er altså et supplement og ikke en fuldgyldig erstatning for nøglekortet. 

Det går ikke ud over sikkerheden 

Det vigtigste ved NemID er sikkerheden. Og den nye app går ikke ud over sikkerheden. Den beholder to-faktor-godkendelsen, som vi kender fra det fysiske nøglekort. To-faktor-godkendelsen betyder, at den skal ”godkendes” to steder før vedkommende kan logge ind og få adgang til den pågældende konto. Det gør det sværere for it-kriminelle at tilgå dine konti, fordi du vil få besked om, at der er et loginforsøg. Det betyder, at det er akkurat lige så sikkert som nøglekortet er, det er bare hurtigere, smartere og digitaliseret.  


Hvis du gerne vil vide, hvordan du kommer i gang med Nem ID nøgle app, så kan du klikke her for at se vores trin for trin guide. 

 

Opdateret 02-07-2018

Borgmesterforvaltningen