Spring til indhold

Stige

Stige ligger ved Odense Kanal og har på grund af sin placering en helt særlig identitet og historie. Naturen er tæt på med Odense Fjord, flade strandenge og en fin cykelsti langs kanalen, som samtidig skaber forbindelse helt ind til både havnen og bymidten.

 

Lidt væk fra kanalen er det de store gartnerier og drivhuse, der karakteriserer Stige. Fra den oprindelige Stige landsby blev der drevet en del fiskeri, så den blev også betegnet som fiskerleje. Da Stige blev ladeplads for Odense i 1700-tallet, kom der mange huse og pakhuse til.

 

Funktionen som ladeplads ophørte med udgravningen af Odense Kanal, og fiskerlejet blev skipperby i stedet. Det ældste landsbymiljø nær havnen er i dag beskyttet af en bevarende lokalplan.

 

I over 200 år sejlede den lille Stige Færge fodgængere og cyklister over kanalen, men efter åbningen af Odins Bro i 2014 blev ruten nedlagt, og færgen sejler nu kun ved særlige lejligheder.

 

Stige Borgerforening har overtaget Færgehuset, som lokalt kaldes Kahytten. Den er samlingssted for lokale møder, og der planlægges indkøb af delekanoer og ’naturkasser’ med for eksempel kikkert og information om naturen, som beboerne kan låne herfra. I forbindelse med ’Borgerne Bestemmer 2017’ blev det også besluttet at etablere en flydebro til badning ved Stige Havn, og der arbejdes på etablering af legepladser.

 

I Stige er der et aktivt foreningsliv og en stor vilje til at skabe et godt lokalmiljø, ikke mindst i Stige Borgerforening, der også laver aktiviteter for hele familien for eksempel Skt. Hans Fest og juletræsfest, Stige Boldklub, Færgehans’ venner og Stige Bådehavn.

 

Drivhus i Stige by night

 

Nærvær, sammenhold og natur

Det er noget af det, som iværksætterparret Esben og Shinta Darling er glade for ved Stige.

 

Læs deres personlige bydelsfortælling her.

Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger her 

Find vej til Odenses forskellige bydele og aktiviteter på Odenserundt.dk

 

Borgmesterforvaltningen