Skt. Klemens
Boliger, ådal og åbne marker. Skt. Klemens ligger syd for Odense, på den nordlige del af middelalderlandsbyen Stenløses marker. Karakteristisk for bydelen er, at den er omgivet af åbne marker og Odense Ådal, som løber mellem Skt. Klemens og Bellinge
Ådalen er bred med markante skråninger, åbne afgræssede arealer og småskove. Det giver flotte udsigter og adgang til naturområder af høj kvalitet. På landsbyen Stenløses Mark har der været en helligkilde, ’Skt. Klemens’ - eller ’(H)vide Kilde, som har givet navn til bydelen. Langt ind i 1800-tallet blev den besøgt Sankt Hans nat. Den smukke, aflange stensætning af kampesten findes endnu.
Skt. Klemens er i dag en selvstændig forstad til Odense, men var oprindeligt kun en samling huse. I 1906 fik byen en station på den nyetablerede jernbane mellem Odense og Faaborg. Det gav anledning til lidt mere bebyggelse.
Skt. Klemens begyndte først for alvor at vokse i 1949, hvor byen som så mange andre forstadsbebyggelser fik del i Odenses vækst. Jernbanen blev dog lukket igen i 1954.
I løbet af 1960erne og 1970erne opstod et parcelhus- og villakvarter og sidst i 1970érne opførte Arbejdernes Boligforening almene boliger i Skt. Klemensparken.
Områdets skoler og idrætsanlæg giver sammen med naturområderne rum for fællesskab, leg og motion.
I 2018 har Stenløse/Skt. Klemens modtaget 220.000 kroner fra Borgerne Bestemmer, som er en pulje, der giver mulighed for at føre idéer og projekter i Odenses lokalområder ud i livet.
Åben, nærhed og natur
Sådan beskriver 59-årige Niels Haastrup bydelen Skt. Klemens, hvor han har boet i 32 år og været aktiv i mange forskellige klubber, foreninger og fællesskaber.