Spring til indhold

Mit Skibhuskvarter

Unikt, særegent og stærkt fællesskab

69 årige Jens Arne Petersen flyttede til Odense i 1970 og er nu bosat i Skibhuskvarteret med sin kone, Bodil. Han er formand for det frivilligdrevne Skibhuscentret Marienlund Hovedgård, hvor han bruger størstedelen af sin tid. Her har han blandt andet været engageret frontfigur i genoprettelsen af den smukke Marielund park.

 

- Lokalmiljøet i Skibhuskvarteret er særdeles unikt, hvor især foreningslivet anført af de passionerede Sct. Hans’ere tilknyttet Sct. Hans skole, er med til at styrke fællesskabet. Her tilbydes aktiviteter for alle med alt lige fra sport til billedkunst og fællesspisning.

 

Også Skibhuscentret, der er et samlingspunkt for de ældre borgere, er med til at skabe bydelens særegenhed. I Skibhuscentret er mulighederne mange i form af blandt andet computerhjælp, gymnastik, yoga, spil og samvær plus et spændende nyt biavlerprojekt der kommer til sommeren 2018.

 

Bydelen var indtil 1931 et selvstændigt landsogn, hvilket har sat et positivt aftryk på bydelen, der kan mærkes, når man bevæger sig langs kvarterets selvstændige gågade, der strækker sig på begge sider af den karakteristiske røde vej. Gaden er et samlingssted i bydelen, som tilbyder både dagligvarebutikker, udvalgsvarebutikker, restaurationer og en masse frisører at vælge imellem.

 

Bazar Fyn er desuden et attraktivt sted at komme i skibhuskvarteret med mange madboder og spændende smagsoplevelser.

 

Ifølge Jens Arne er skibhuskvarteret et unikt område præget af fællesskab og beskriver det som “en by i byen”. Han taler meget passioneret om de grønne områder og de mange hyggelige stier og veje, der gør det nemt at komme rundt.

 

- Jeg holder af at gå ture, og så er det fantastisk med strandskoven og skovene her omkring. Jeg går også meget op i at bevare og dyrke de grønne områder, så vi kan få glæde af den skønne natur omkring os.

 

Jens Arne Petersen

 

Bydelsfortælling Skbhus

Læs mere om Skibhuskvarteret her

Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger her 

Find vej til Odenses forskellige bydele og aktiviteter på Odenserundt.dk

 

Borgmesterforvaltningen