Spring til indhold

Mit Østerbro

Byens mellemrum - tæt på grønne oaser og livet i bymidten

Christian Agertoft, 49 år, bor med sin hund Otto på Østerbro. Han har været med i byfornyelsesprojektet ”Østerbro – et fedt sted at bo” og startet en borgerforening for at fortsætte aktiviteter i en organiseret gruppe af lokale ildsjæle.

 

- Paletten er bred her. Vi har industri, parker, boligblokke og huse. Og så er der rigtig mange forskellige borgere på Østerbro. Det var et lidt ukendt område før, men området har udviklet sig meget. For tiden nedrives gamle erhvervsbygninger for at give plads til helt nye boliger, og mange nye familier er på vej hertil.

 

Østre Plads er blevet et samlingssted for forskellige aktiviteter som Sommer- og Julemarked. Og Huset, også kendt som Halmhuset, der blev flyttet fra bymidten i 2016, er et fantastisk genbrugsprojekt, som vi søger at sætte i spil som en kulturel institution. Endelig er der etableret Jernbanestien og to nye lommeparker i vores bydel.

 

Der er rig mulighed for at være aktiv både på multibanen på Østre Plads, legepladsen Børnenes Jord, skaterbanen i Skt. Jørgensparken, Hundeskoven for enden af Vikingevej og Skt. Jørgens Hallen. Og så kan man slappe af i de små lommeparker. Men en tur langs åen er også fredfyldt.

 

Østerbro var tidligere lidt forsømt. Der har været så mange forskellige interesser i bydelen, private husstande, erhverv og industri og borgere fra forskellige samfundslag. Det er ikke en let opgave at samle alle. Alligevel er det lykkedes med mange nye og sjove projekter at få interessen for vores bydel til at stige. Der opstår hele tiden nye projekter. Nu kan man eksempelvis leje plantekasser og blive en del af et fællesskab om en lille have ved Halmhuset.

 

Christian Agertoft

Februar 2018

 

Bydelsfortælling Østerbro

Læs mere om Østerbro her

Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger her 

Find vej til Odenses forskellige bydele og aktiviteter på Odenserundt.dk

 

Borgmesterforvaltningen