Spring til indhold

Højby

I Højby møder man et dedikeret lokalsamfund med stærke fællesskaber. Her er du næsten på landet, samtidig med at der er kort til byen. Svendborgbanen stopper på Højby Station, hvilket betyder, at man nemt kan nå både Odenses byliv og naturen i det sydfynske.

 

Der er mange foreninger og mødesteder i bydelen, ikke mindst omkring Bakkegården, hvor der er kulturelle aktiviteter og café. Der er gode muligheder for at dyrke sine fritidsinteresser. Der er især mange muligheder for seniorer, men der er også flere steder på vej til de unge: Til ’Højby Bestemmer 2017’ valgte Højbygenserne, at der skulle etableres en multibane og en skaterpark for områdets unge. Begge dele er godt på vej, drevet af lokale frivillige.


Bydelen byder på mange frivillige tiltag lige fra Klovneløb til det meget populære Højby Marked, som er velbesøgt af børn, unge, ældre, foreninger, private og erhvervsdrivende.

 

Højby ligger i det sydlige Odense og er i dag vokset sammen med Lindved. Der er en kirke og butikker. Alle butikker er tæt på hinanden. Der er supermarked, frisører, pizzaforretning, mekaniker og mange foreninger.

 

Højby mark med køer

 

Der er grønt i Højby. Småskove, sølandskab og Højby Fælled er blot nogle af mulighederne for at opleve natur og grønne omgivelser. Her er også en musiklegeplads, hvor ungerne kan boltre sig udendørs.

 

Oprindelig var der 16 gårde i Højby. I begyndelsen af 1900-tallet var antallet vokset til 26. En stor landsby! I sidste fjerdedel af 1800-tallet fik man en fattiggård, en station på Svendborgbanen og et mejeri. Så var situationen stabil indtil 1960’erne, hvor der kom parcelhuse i stor stil nord for landsbykernen. Fra 2000 til 2010 blev områder syd for bebygget, og Højby blev som vi kender bydelen i dag.

 

 

Fællesskab,friluftsliv og nytænkning

Sådan beskriver Allan Lindeskov Højby, hvor han bor.

 

Du kan læse Allans personlige bydelsfortælling om Højby her.

 

Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger her 

 

 

Find vej til Odenses forskellige bydele og aktiviteter på Odenserundt.dk

 

 
 

 

Borgmesterforvaltningen