Spring til indhold

Havnen - Mit Odense Jens

Den perfekte kombi af vand, skov og by

Jens er 30 år, udviklingsingeniør og bosat på havnen. Fritiden bruges i høj grad i lokalområdet, hvor han og vennerne spiller fodbold på Fodboldfabrikken eller svinger ketcheren til squash. Jens er desuden vild med at deltage i de adskillige arrangementer og koncerter, som er tilgængelige lige uden for døren.

 

- Jeg kan lide kombinationen af vand, skov og by, og jeg sætter pris på, at det er godt samlet. Det gør det muligt at komme hurtigt rundt, uanset hvad man føler for. Havnen er under en spændende udvikling, og der sker rigtig mange interessante ting her omkring. Der kommer nye boliger, som bringer nye mennesker og masser liv til havnen, og så har vi fået del i byfesten Karrusel og senest er Storms Pakhus med streetfood kommet til.

 

Odense Havn har de seneste år været under massiv forvandling. Området har udviklet sig fra at være forbeholdt industri til at blive et blandet boligområde og moderne bydel. Fra larmende kraner og store træskibe der skulle lastes med alskens varer til at være et kulturelt og sportsligt centrum midt i det blå og med det grønne i baggrunden. Uanset om man er til udendørs basketball, fodbold, petanque, crossfit, parkour eller minigolf er mulighederne der. Er man mere til afslapning og selvforkælelse, kan man tage en dukkert i havnebadet eller opleve forskelligt streetfood fra nær og fjern i Storms Pakhus

 

Havnen er luftig, livlig og har et rigtig godt fællesskab, som netop er et af områdets karakteristika. Det ses blandt andet til det populære søndagsloppemarked på Havnepladsen, hvor de lokale kommer for at gøre et godt kup. Eller på sommeraftenerne hvor der tændes op i fællesgrillen, og børnefamilier samles nær legepladsen på Byens Ø. Havnen er også kun et stenkast fra bymidten på cykel over Byens Bro, hvilket gør, at man nemt kan tage del i de mange tilbud både i og omkring Havnen eller man tage et pusterum og bare nyde de skønne omgivelser - jeg kan også godt lide bare at sidde og slappe af og nyde udsigten fra min altan.

 

Jens Andersen

Februar 2018

 

Læs mere om Odense Havn her

Læs mere om andre bydele i Odense og finde flere personlige bydelsfortællinger her 

Du kan også læse om Byens Udvikling her

 

 

Borgmesterforvaltningen