Spring til indhold

Havnen - Mit Odense Martin

Udendørs aktiviteter, fritid og afslapning

Martin er 25 år, og læser på nuværende tidspunkt sin kandidatgrad i Medicin på Syddansk Universitet. Martin er bosat på havnen, hvor han også for to år siden var med til at stifte en klub for livredning. Klubben har omkring 25 medlemmer, som blandt andet hopper i havnen en gang om ugen for at træne, så de kan gøre en positiv forskel for andre

 

- Jeg elsker at lave aktiviteter udendørs, og havnen har så mange forskellige muligheder, så det var helt oplagt for mig at flytte hertil. På havnen er vi tæt på byen uden at blive mødt af den samme travlhed. Det er et roligt og behageligt område, hvor den baggrundsstøj som hersker i hverdagen, bliver skabt af de mange glade mennesker, som benytter områdets mange muligheder for at være aktiv og have det sjovt.

 

Havnen er et attraktivt og blomstrende område i stor vækst, der kun de seneste år har budt på flere spændende tilbud med eksempelvis som Havnebadet og det nærtliggende Storms Pakhus. Ved Havnen er der derudover rigtig mange faciliteter til rådighed, eksempelvis Havnebad, parkouranlæg, beachvolleybaner og Fodboldfabrikken - der er sjove og udfordrende aktiviteter for enhver smag.

 

Havnen har ligeledes et veletableret søndagsloppemarked, hvor folk strømmer til for at tilbringe en hyggelig dag i skønne omgivelser samtidig med håbet om at gøre et godt kup hos en af de mange boder.

 

Der er en stor diversitet på Odense Havn, hvilket man kan opleve på en gåtur i området. Her kan man blandt andet passere utallige fiskere, der spændt venter på, at fiskene bider på krogen. Er man heldig, støder man på en flok gravide crossfit-dyrkende kvinder i fuldt firspring. Man kan også på sin gåtur lade blikket falde på de omkringliggende omgivelser, hvorfra man kan nyde synet af flotte og moderne byggerier samt street art, der kun gør området endnu mere interessant. Alt det er hverdag for havnens beboere.

 

Og med opførelsen af Byen Bro er Odense Havn nu også blevet lettere tilgængelig for Odenses øvrige borgere, som derfor flittigt kan benytte sig af havnens mange muligheder indenfor kort afstand.

 

Martin Broe

Februar 2018

Bydelsfortælling Havnen Martin

Læs mere om Havnen her

Læs mere om andre bydele i Odense og finde flere personlige bydelsfortællinger her 

Du kan også læse om Byens Udvikling her

Borgmesterforvaltningen