Spring til indhold

Havnen

Den indre del af havnen er et tidligere industri- og havnekvarter, som efter udflytning af havneaktiviteterne er under omdannelse til en ny bydel med boliger, butikker og arbejdspladser.

 

Havnen er karakteriseret ved det rå miljø med gamle industribygninger, kombineret med nyere boliger og mange muligheder for at dyrke sport. På en gammel silo har den belgiske kunstner Roa lavet street art i form af store stregtegninger af fugle og fisk.

Odense Havn ligger umiddelbart nord for bymidten mellem Åløkkeskoven og Skibhuskvarteret og med forbindelse til Odense Fjord via Odense Kanal.

 

Odense Havn er fra 1804, hvor kanalen ind fra Odense Fjord blev gravet med håndkraft. Til dels gennem den store sø Næsbyhoved Sø (afvandet 1863). Havnen var først kun den smalle kanal, men med behovet udvidedes kanalen, og der blev gravet tre havnebassiner. Kanalfogedbolig (1808) og toldbod (1852) er bevaret.

 

Der sker en masse på havnen. Ikke mindst i sommermånederne, hvor der er Havnekulturfestival, studiestartsfestivalen Karrusel og loppemarked, og hvor mange besøger havnebadet for at få sig en dukkert. Der bliver sejlet i havn og fjord i lystbåde, kajak og robåde.

 

Der gode muligheder for at dyrke parkour, spille padletennis, minigolf eller basket. Basketballturneringen NBA 3X bliver også afholdt på Havnepladsen.

 

Bydelen har en god placering tæt på både by, skov og vand, og den vil udvikle sig i takt med, at der bygges flere boliger og på længere sigt også butikker og cafeer. Havnemiljøet med sin blanding af det rå, det nye og vandet gør bydelen til noget særligt.

 

 

Udendørs aktiviteter, fritid og afslapning


Det er hvad
Martin Broe tænker på, når han skal fortælle om sin bydel.

Læs Martins personlige bydelsfortælling her.

 

 

Den perfekte kombi af vand, skov og by

 

Sådan beskriver Jens Havnen

Læs Jens' personlige fortælling her

 

Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger her 

 

Find vej til Odenses forskellige bydele og aktiviteter på Odenserundt.dk

 

 

Borgmesterforvaltningen