Spring til indhold

Mit Dalum

Stærk lokalhistorie og samlingspunkt ved skov, sø og zoo

Kåre er 33 år, karismatisk caféejer og passioneret historieinteresseret. Han er født og opvokset i Dalum, hvor han i sine tidlige år boede på Bøgedals Allé. Senere gik han på gymnasiet i Tornbjerg, inden han drog mod København for at uddanne sig til grafiker.

 

Drømmen om at åbne sit eget sted blev imidlertid til realitet, da han i 2015 lejede sig ind i den fredede stationsbygning fra 1876 i udkanten af frodige Fruens Bøge Skov. En idé der for ham var selvsagt, grundet ønsket om at bevare lokalhistorien, og definere et fælles samlingssted for borgerne i alle aldre.

 

- Dalum har alt, hvad hjertet begærer. Man har lidt byliv på Dalumvej, med spændende specialbutikker og Dalumcentret, samt skov- og natur her omkring Skovsøen. Bydelen ligger tæt på motorvejen, så man er fleksibel, og du får det hele uden at blive overvældet af centrummets ræs.

 

Historisk set har Dalum altid haft stor rummelighed og har haft plads til alle. Omkring år 1900 opstod en stor rød arbejderklasse pga. Dalum Papirfabrik, og samtidigt byggede borgerskabet fra Odense store villaer i Rikkesmindekvarteret.

 

- Dalum er mangfoldigt. Der er gensidig respekt på tværs af aldersgrupper, og jeg fornemmer, at spredningen er meget stor. Man kan være i Dalum, uanset hvordan man er som person, og hvilke interesser man har.

 

Kåre Loll

Februar 2018

 

Bydelsfortælling Dalum

Læs mere om Dalum her

Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger her 

Find vej til Odenses forskellige bydele og aktiviteter på Odenserundt.dk

 

Borgmesterforvaltningen