Spring til indhold

Dalum

Villaer, jernbane og skovsø. Dalum ligger grønt og dejligt tæt på skovsøen og det store grønne område, Engen. Det grønne præger i det hele taget området, ikke mindst langs de stemningsfulde villaveje.

 

Karakteristisk for Dalum er Dalum Papirfabrik, som lukkede i 2012, og hvor der nu blandt andet vil blive bygget boliger. Papirfabrikken betød meget for mange borgere, og området vil have stor betydning for Dalums identitet, også i fremtiden.

 

På Dalumvej ligger der mange butikker, og der et lille center, Dalumcentret. Det er også her man finder Dalum Bibliotek. Det lokale centrum er med til at give området sin særlige karakter og er med til at binde området sammen.

 

En klassisk udflugt i Odense er at cykle langs Odense Å til Skovsøen for at få en is. Lige ved siden af ligger Den Fynske Landsby, hvor man kan opleve, hvordan livet var på Fyn i gamle dage.  

 

Zoologisk Have ligger på begge sider af åen, og man kan sejle hertil med kano, vandcykel eller Odense Aafarts både, hvis man har lyst. 

 

Dalum Kloster

 

Dalum var muligvis en landsby i tidernes morgen. Ca. 1200 flyttede nonner fra Nonnebakken derud og anlagde Dalum Kloster og Dalum Mølle ved Odense Å. Klosteret blev krongods i 1536 og senere privat hovedgård med vandmølle. Møllen blev til klædefabrik og i 1872 papirfabrik. Fra slutningen af 1800-tallet flyttede Odenseborgere i skattely i Dalum, som voksede meget.

 

I dag er Dalum en aktiv bydel med er et godt foreningsliv, hvor man kan dyrke forskellig slags idræt eller gå til spejder.

 

 

 

Stærk lokalhistorie og samlingspunkt ved skov, sø og zoo

Sådan beskriver caféejer Kaare Loll, bydelen Dalum, hvor han er vokset op og nu har en café.

Læs Kåres personlige fortælling her.

 

Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger her 

 

Find vej til Odenses forskellige bydele og aktiviteter på Odenserundt.dk

 

Borgmesterforvaltningen