Spring til indhold

City Campus

City Campus er en bydel med en unik placering i byen, og den binder bymidte og havn sammen. Bydelen er under udvikling, og der kommer til at ske meget her.

 

Der ligger tre store uddannelsesinstitutioner i området, nemlig Tietgen, VUC & HF Fyn og Erhvervsakademiet Lillebælt. Lige midt imellem de tre uddannelsesinstitutioner ligger Storms Pakhus, som er et streetfood marked indrettet i et gammelt pakhus godt placeret på vejen mellem by og havn.

 

De mange uddannelsesinstitutioner betyder, at mange studerende færdes her hver dag og giver liv til området.

 

City Campus er sammen med indre havn et tidligere industri- og havnekvarter, som nu er under omdannelse til ny, central bydel med uddannelsesinstitutioner, boliger og arbejdspladser.

 

Indtil ca. 1900 var det, vi i dag kalder City Campus marker under den nærliggende hovedgård Åløkkegård. Derefter medvirkede havnens og jernbanens tilstedeværelse til, at området kunne industrialiseres. Markante virksomheder som Thriges Fabrikker (elektroteknik 1898) og Wittenborg (automater 1920erne) og DSB (nu museum) dominerede. Industrien falmede i den sidste fjerdedel af 1900-tallet, og liberale erhverv, service og uddannelse overtog.

 

City Campus Byens Bro

 

Det er nemt at komme ind til bymidten fra City Campus via Byens Bro, som går over jernbanen. Her kan man også nå både busser og tog via direkte adgang til perronen, og i 2020 kommer letbanen til at køre lige på den anden side af broen.

 

Går man i den anden retning, kommer man til havnen, hvor der er gode muligheder for at gå en tur, tage sig en svømmetur i havnebadet eller spille basket.

 

Der bor endnu ikke så mange mennesker i City Campus, men nye boliger, blandt andet et stort kollegium, er på vej. En grøn kile igennem området forbinder Langesøstien og Åløkkeskoven med bymidten, så man kan cykle hele vejen i grønne omgivelser.

 

 

Et levende og stadigt spirende samlingssted

Sådan beskriver Gregers Schmidt sin bydel, City Campus.

 

Læs Gregers' personlige fortælling her.

 

Læs mere om andre bydele i Odense og find flere personlige bydelsfortællinger på Odense.dk/bydele

 

Find vej til Odenses forskellige bydele og aktiviteter på Odenserundt.dk

Borgmesterforvaltningen